c

Skanska rakentaa Porvoon ja Sipoon rajalle Kilpilahden tieyhteyden

Lehdistötiedotteet 12.1.2010 15.00 CET

Skanska ja Liikennevirasto ovat tehneet sopimuksen Porvoon ja Sipoon rajalle rakennettavasta uudesta Kilpilahden teollisuusalueelle johtavasta tieyhteydestä Maantie 11746:sta. Se ulottuu pohjoisessa Maantie 170:een, joka on vanha Porvoontie. Tien rakentaminen aloitetaan tammikuun puolivälissä, ja se valmistuu elokuussa 2011. Sopimuksen urakkasumma on noin 14,1 miljoonaa euroa.

”Kilpilahdentie rakennetaan hyvin vaihtelevaan maastoon, jossa on niin kallio- ja moreenialueita kuin suoalueitakin. Urakka sisältää muun muassa 5,8 kilometriä pääteitä ja 4,6 kilometriä yksityisiä teitä sekä noin 7 kilometriä valaisua. Lisäksi sopimus sisältää ramppien ja kolmen sillan rakentamisen, asfaltointia ja paalutusta”, kertoo rakennuspäällikkö Tero Pyssysalo Skanskalta.

Uusi toimiva ja turvallinen tieyhteys parantaa Kilpilahden teollisuusalueen ja Porvoon seudun kilpailukykyä. Tällä hetkellä alueelle on vain yksi tieyhteys. Kilpilahden teollisuusalue on Pohjoismaiden laajin ja yksi Pohjois-Euroopan suurimmista öljynjalostuksen sekä kemian- ja muoviteollisuuden keskuksista. Alue on myös Suomen energiahuollon kannalta avainasemassa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, rakennuspäällikkö Tero Pyssysalo, puh. 020 719 2898, Contact

Skanska Infra Oy, työmaapäällikkö Petri Mälkiä, puh. 020 719 2883, Contact

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Tero Pyssysalo, Tulosyksikön johtaja