c

Skanska rakentaa vedenpuhdistamon Kroatiaan

Lehdistötiedotteet 9.3.2001 9.28 CET

SKANSKA TIEDOTE 9.3.2001 Skanska rakentaa kaatopaikan vuotovesien puhdistamon Kroatiaan

Skanska Econet Oy:n ja ZM Inzenjeringin muodostama yhteenliittymä rakentaa kaatopaikan vuotovesien puhdistamon Zagrebiin, Kroatiaan. Tilaaja on Zagrebin kaupungin omistama yhtiö ZGOS d.o.o., ja urakka kuuluu osana Zagrebin kaupungin kaatopaikan kunnostus- ja laajennushankkeeseen. Hanke rahoitetaan EBRD:n (Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin) lainalla. Koko hankkeen kustannusarvio on noin 530 Mmk (noin 90 milj. euroa).

Skanskan urakkaan kuuluva vedenpuhdistamo on täysin automatisoitu biologinen panospuhdistamo. Skanska Econetin toimitukseen kuuluvat prosessi-, automaatio-, sähkö- ja yleissuunnittelu, sähkö- ja automaatiotyöt ja toimitukset, koneistotoimitukset sekä vuoden koekäyttö ja koulutus. Urakka käsittää tulopumppaamon, biologisen osan betonialtaat, lietesiilon rakentamisen sekä prosessilaitteet. Projekti toteutetaan avaimet käteen urakkana. Skanskan solmiman sopimuksen arvo on noin 6,4 Mmk (noin 1,1 miljoonaa euroa).

Rakennustöiden on tarkoitus alkaa heinäkuussa 2001 ja laitoksen valmistua joulukuussa 2001.

– Tämä projekti on meille päänavaus markkina-alueella, jonka ympäristöasioiden kuntoon saattamiseen ohjataan lähivuosina huomattavaa kansainvälistä tukea, toteaa Skanska Econet Oy:n toimitusjohtaja Tom Schmidt.

Skanska Econetiin on keskitetty Skanska Oy:n ympäristöteknologian piiriin kuuluvat palvelut, joista tärkeimmät ovat puunjalostusteollisuuden vesihuoltoratkaisut ja jätteenkäsittelyteknologia.

Lisätietoja:

Skanska Econet Oy toimitusjohtaja Tom Schmidt, puh. (09) 6152 8121

Skanska Oy viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact