c

Skanskan As. Oy Kuopion Keilanpurje Kestävä Kivitalo -palkittujen joukossa

Lehdistötiedotteet 14.9.2010 0.00 CET

Skanskan As. Oy Kuopion Keilanpurje kuuluu kokonaisuuteen, joka on tiistaina 14.9.2010 palkittu Kestävä Kivitalo -palkinnolla. 13-kerroksisen Keilanpurjeen ja kolmen muun kerrostalon muodostama ryhmä reunustaa Kuopion uuteen kaupunginosaan Saaristokaupunkiin johtavaa siltaa.

Kestävä Kivitalo -palkinto myönnetään henkilöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla rakennettujen rakennusten toteutukseen. Skanskan palkittuun ryhmään kuuluvat aluejohtaja Tarmo Stjerna, aluepäällikkö Janne Mönkkönen, hankekehitysjohtaja Panu Sivula, työpäällikkö Riku Pyykönen ja vastaava mestari Ville Kettunen.

Keilanpurjeen parina Saaristokaupungin sillan kupeessa kohoaa YIT:n rakentama 15-kerroksinen As. Oy Kuopion Siltavahti sekä kaksi viisikerroksista taloa. Talojen julkisivut ovat puhtaaksimuurattua tiiltä ja rungon välipohjarakenteet sekä yläpohja on tehty betonista paikalla valaen. Rakennusten suunnittelussa ja toteutuksessa on ajateltu pitkää elinkaarta ja asumisviihtyvyyttä.

Skanskan perustajaurakointikohteessa Keilanpurjeessa on 40 asuntoa, ja se valmistui marraskuussa 2009. Hanke valittiin mukaan Rakennuslehden Vuoden parhaat -julkaisuun joulukuussa 2009. Yleisö pääsi tutustumaan Saaristokaupunkiin vuoden 2010 asuntomessuilla.

Ruduksen aloitteesta perustettu Kestävä Kivitalo -yritysryhmä on palkinnut Skanskan toimintaa aikaisemminkin. Vuonna 2004 Skanskan tiimi sai palkinnon panoksestaan Kartanonkosken alueen materiaali- ja rakennustapavalinnoissa sekä rungon ja julkisivujen toteutuksessa.