c

Skanska rakentaa Joensuun Tiedepuisto Oy:n 4-vaiheen

Lehdistötiedotteet 31.8.2010 0.00 CET

Skanska rakentaa Joensuun Tiedepuiston 4-vaiheen. Rakentaminen on tarkoitus käynnistää syksyllä 2010 ja työt saatetaan valmiiksi loppuvuoteen 2011.

Viisikerroksinen laajennusosa tuo Joensuun Tiedepuistolle uusia yritystiloja yli 5600 neliötä. Työpisteitä on viidessä kerroksessa yhteensä noin 500.

"Olemme käyneet alustavia neuvotteluja jo noin 80 prosentista 4-vaiheen vuokrattavista tiloista eli kysyntää löytyy. Osa yrityksistä on uusia asiakkaita, osa jo Tiedepuistolla toimivia", kertoo Joensuun Tiedepuisto Oy:n toimitusjohtaja Jari Lauronen. Alustavien neuvottelujen mukaan Tiedepuiston 4-vaiheen laajennusosasta tilojen vuokraamista suunnittelevat yritykset toisivat Joensuuhun noin 50–100 uutta työpaikkaa.

"Joensuun Tiedepuiston 4-vaiheen rakentaminen on Skanskalle merkittävä hanke Joensuun alueella. Se on myös jatkoa pitkäaikaiselle yhteistyölle, sillä Skanska on toteuttanut myös Tiedepuiston aikaisempia laajennusvaiheita. Uusi hanke tulee työllistämään keskimäärin 50–60 rakennusalan ammattilaista", kertoo aluepäällikkö Janne Mönkkönen Skanskasta.

Toimistotilojen lisäksi laajennusosaan tulee esimerkiksi noin 700 neliön kokous- ja kahvilamaailma ja valopiha. Kaikkiaan 4-vaihe käsittää noin 10 000 kerrosneliömetriä. Tiedepuiston nykyinen rakennuskanta noin 30 000 kerrosneliömetriä. Asema-kaavan mukaista rakennusoikeutta on yhteensä 40 000 kerrosneliömetriä.

Laajennusosan toteuttamisessa kiinnitetään erityishuomiota energiatehokkuuteen ja elinkaariajatteluun. Rakennustekniikka ja -teknologia sekä käytettävät materiaalit ovat käyttäjä- ja ympäristöystävällisiä. Sisäilman laatukriteereihin panostetaan huomattavasti rakennusvaiheessa sekä laajennusosan valmistumisen jälkeen. Suunnitelmavaiheessa lämmitysjärjestelmäksi on valittu energiaa merkittävästi säästävä matalalämpötilainen säteilylämmitys.