c

Skanska mukaan asuntorakentamiseen Pietarissa

Lehdistötiedotteet 13.2.2002 13.12 CET

Skanska East Europe Oy on hankkinut enemmistöosuuden pietarilaisesta OAO Peterburgstroysta, joka on merkittävä asuntotuottaja Pietarissa.

OAO Peterburgstroy on perustettu vuonna 1997, ja se on toiminut Pietarin rakennusmarkkinoilla investoijana, urakoitsijana ja rakennuttajana. Yhtiö on toteuttanut laajaa kaupallista asuntotuotantoa ja liikekeskuksia. Yhtiön henkilöstömäärä on noin 230 henkeä ja vuoden 2001 liikevaihto 20,8 milj. euroa.

Skanska East Europe Oy:n omistusosuus yhtiön osakekannasta on 80 prosenttia. Yhtiön toimiva johto omistaa loput 20 prosenttia. Pääjohtajana jatkaa Vitaly Votolevsky.

– Tavoitteenamme Peterburgstroyssa on vahvan yhteistyökumppanin avulla nopeuttaa kasvua ja liiketoiminnan kehitystä. Yhdistyessämme yhteen maailman johtavista rakennusalan yhtiöistä, Skanskaan, tämä tulee mahdolliseksi, toteaa pääjohtaja Vitaly Votolevsky.

– Skanskan strategisena tavoitteena Venäjällä on ollut alusta alkaen tulla paikalliseksi rakennus- ja projektikehityspalveluja tarjoavaksi yritykseksi. Nyt allekirjoitettu sopimus on merkittävä askel paikallistumisstrategian syventämisessä Pietarissa. Samalla Skanskan Pietarin alueen palvelutarjonta monipuolistuu merkittävästi. Tämän yrityskaupan myötä Skanska tulee toimimaan myös paikallisessa kaupallisessa asuntotuotannossa, joka tähän saakka on ollut yksinomaan paikallisten yritysten käsissä, toteaa Martti Rautee, Skanska East Europe Oy:n toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Skanska East Europe Oy Toimitusjohtaja Martti Rautee, puh. (09) 6152 2203, Contact Varatoimitusjohtaja Arttu Seppänen, puh. (09) 6152 2800, Contact Viestintäkoordinaattori Vera Vauramo, puh. (09) 6152 2315, 0400 439 120, Contact

www.skanska.ru