c

Lapuan kauppakeskushanketta kehitetään jatkossa Novaparkina – Skanska ja Masku lopettavat Ideapark-yhteistyön

Lehdistötiedotteet 27.6.2012 11.00 CET

Skanska Talonrakennus Oy ja Masku Kiinteistöt Oy ovat päättäneet purkaa yhteistyösopimuksen Ideaparkin rakentamisesta Lapualle. Skanska jatkaa kauppakeskushankkeen kehittämistä aiemman NovaPark-konseptin pohjalta, ja alue on tarkoitus rakentaa vaiheittain.

Ideapark-hanke osoittautui liian suureksi toteuttaa nykyisessä taloudellisessa tilanteessa, eikä sille löytynyt rahoitusta. Osapuolet totesivat yhteisesti, että hanketta ei pystytä toteuttamaan halutussa aikataulussa.

”Jatkamme hankkeen kehittämistä NovaPark-konseptin pohjalta vaiheittain. Sijainti Lapuan keskustatoimintojen alueella hyvien liikenneyhteyksien varrella valtateiden 16 ja 19 risteyksessä on erinomainen kauppakeskusta ajatellen. Paikka on herättänyt suurta mielenkiintoa kauppiaiden keskuudessa”, toteaa projektipäällikkö Markus Pöllä Skanskasta.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2011 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 3360.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2011 oli yli 13 miljardia euroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Markus Pöllä, Projektijohtaja
Ota yhteyttä: Sakari Jämsä, Aluejohtaja