c

Tampereen Rasti-korttelin arkkitehdiksi BST-Arkkitehdit Oy

Lehdistötiedotteet 28.6.2011 8.00 CET

Skanskalla on Insinöörioppilastalo Oy:n ja Yhteishotelli Oy:n kanssa sopimus Tampereen keskustassa sijaitsevan Rasti-korttelin kiinteistökaupasta. Sopimuksen mukaisesti Skanska Kodit vastaa kiinteistön kehittämisestä, ja tarkoituksena on rakentaa kortteliin asuntoja sekä liike- ja toimistotilaa.

Havainnekuva Rasti-korttelista

Hankkeen suunnittelu etenee ja Skanska on valinnut Rasti-korttelin pääsuunnittelijaksi BST-Arkkitehdit Oy:n suunnittelukilpailun kautta. Toimisto aloitti toimintansa tällä nimellä ja kokoonpanolla viime vuonna, ja nyt se työllistää 16 suunnittelijaa. Tällä hetkellä BST:n muita hankkeita ovat muiden muassa Koukkuniemen Jukolan peruskorjaus ja Impivaaran uudisrakennus, Tampereen keskustan Monitoimitalo sekä Koskikeskuksen uudistamishanke. 

Rasti-kortteliin tulee liike- ja toimistotiloja, asuntoja sekä asukkaiden yhteistiloja. Kortteli sijaitsee Tammelan kaupunginosassa Itsenäisyydenkadun ja Murtokadun kulmauksessa rautatieaseman vieressä.

”BST:n suunnittelemasta Rasti-korttelista tulee näyttävä maamerkki, joka ottaa huomioon kaupunkikuvan vaatimukset Tammelan kaupunginosanavainpaikalla”, sanoo aluejohtaja Toni Tuomola Skanska Kodeista.  

”Olemme suunnitelleet paikan henkeen ja arvoihin sopivan rakennuksen, joka luo ympärilleen mielenkiintoista kaupunkitilaa. Uusi rakennus kokoaa Itsenäisyydenkadun katujulkisivun yhtenäiseksi kaupunkirakenteeksi. Näkymät aseman suunnasta selkeytyvät uuden rakentamisen myötä, ja Tullikamarin aukio saa selkeämmän rajauksen pohjoispuolelleen. Rakennuksessa on tarkoitus hyödyntää aurinkoenergiaa”, kuvailee arkkitehti Petri Tavilampi BST-Arkkitehdit Oy:stä.

Korttelia koskeva kaavamuutos on vireillä, ja tarkoitus on aloittaa rakennustyöt vuoden 2012 aikana.

Havainnekuva Rasti-korttelin suunnitelmasta on ladattavissa seuraavasta osoitteesta:

https://be.c2.se/skanska/loginAnonymous.do?lang=en&publicationId=1554

 

 

Lisätietoja:

Skanska Kodit, aluejohtaja Toni Tuomola, puh. 020 719 4623, Contact

BST-Arkkitehdit Oy, arkkitehti SAFA Petri Tavilampi, puh. 040 5475 858, Contact

 

 

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Toni Tuomola, Tulosyksikön johtaja