c

Ideapark Lapualle – Skanska ja Masku Kiinteistöt yhteistyöhön kauppakeskushankkeessa

Lehdistötiedotteet 15.3.2011 12.00 CET

Skanska ja Masku Kiinteistöt ovat sopineet yhteistyöstä Lapualle rakennettavassa kauppakeskushankkeessa. Skanska vastaa kauppakeskuksen rakentamisesta. Kauppakeskus toteutetaan Ideapark-konseptilla, jonka sisällöstä ja toteutuksesta vastaa Masku Kiinteistöt Oy.

Neuvottelut kauppakeskuksen tilojen vuokraamiseksi ovat käynnissä. Kauppakeskuksen hypermarket-toimijaksi on tulossa K-citymarket. Tavoitteena on monipuolinen kauppakeskittymä, josta tulee alueen vaate- ja vapaa-ajan kaupan keskus. Keskukseen tulee myös ravintoloita ja kahviloita.

”Maskun ja Ideaparkin mukaan tulo on erinomainen asia ja lisää hankkeen vetovoimaisuutta”, sanoo tulosyksikön johtaja Raimo Virtanen Skanskasta.

”Ideapark erilaisine kaupunginosineen on alusta asti huolellisesti suunniteltu ja myös käytännössä hyväksi havaittu konsepti. Sijainti lähellä Lapuan keskustan palveluja ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sopii konseptiimme mainiosti. Alueelta on myös tähän asti puuttunut monipuoliset palvelut tarjoava kauppakeskus”, kertoo Toivo Sukari Masku Kiinteistöstä.

Kauppakeskuksen suunniteltu laajuus on noin 53 000 kerrosneliötä ja sinne tulee yli sata liikettä. Kokonaisuuteen kuuluu myös keskusaukio, joka tarjoaa tilan ja mahdollisuuden erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Alueelle tullee myös liikenneasema erilliseen rakennukseen.

”Skanska haluaa tehdä kauppakeskuksesta mahdollisimman ympäristötehokkaan. Tutkimme erilaisia materiaalivaihtoehtoja, muun muassa puun käyttöä runkorakenteissa”, kertoo Raimo Virtanen.

Kauppakeskukselle haetaan kultatason LEED®-sertifiointia. LEED on kansainvälinen rakennusten ympäristövaikutusten sertifiointiluokitus. Luokitukseen vaikuttavat muun muassa materiaalien, koneiden ja laitteiden käyttö, rakennuksen sijainti, suunnittelu, sisäilman laatu, energiatehokkuus sekä jätteen määrän minimoiminen.

Kauppakeskus sijaitsee Lapuan keskustatoimintojen alueella hyvien liikenneyhteyksien varrella valtateiden 16 ja 19 risteyksessä ja lähellä kantatie 66:ta.

Ideapark on patruunatehtaan rakentamisen jälkeen suurin yksittäinen Lapualle koskaan tehty yritysinvestointi. ”Tällainen iso liikekaupunkihanke luo pohjaa kokonaan uudelle yritystoiminnalle, mutta tuo myös välittömästi noin 400–500 kaupan työpaikkaa lisää. Tämän johdosta kaupungin väestönkasvu ja rakentamisen kasvu lisääntyvät entisestään ja tuovat uusia mahdollisuuksia useille eri investoijille”, toteaa Lapuan kaupungin elinkeinotoimenjohtaja Jouko Vuolle.