c

Skanska tuo Espoon asuntomessuille modernia puurakentamista ja hyvätasoisia perheasuntoja

Lehdistötiedotteet 5.5.2006 10.25 CET

"Skanska Kodit esittelee tänä vuonna Asuntomessuilla kaksi kohdetta, As Oy Espoon Liinumi. Molempien kohteiden talot ovat jo valmiit lukuun ottamatta pihatöitä ja näyttelyasuntojen viimeistelyä.

Asuntomessujen lehdistön ennakkoretkellä 9.5. Skanska esittelee toisen Skanskan messukohteista, Klippingin B-talon huoneiston. Asuntomessut järjestetään Espoon Kauklahdessa 14.7.-13.8.2006.

As Oy Espoon 5 Klippinkiä - modernia puurakentamista

Messukohde 6

As Oy 5 Klippinkiä koostuu viidestä kaksikerroksisesta puurakenteisesta erillistalosta. Rakennukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kaisa Vepsäläinen. Talot edustavat Skanskan ja Finnforestin palkittua puurakentamisen yhteistyötä. Vuonna 2004 Skanskan ja Finnforestin vastaava kohde Espoon Friisilässä palkittiin Puuinformaatio ry:n puupalkinnolla. Klippingin talot on koottu tilaelementeistä, jonka ansiosta rakennusaika on lyhyt. Talot ovatkin jo valmistuneet hyvissä ajoin ennen messuja.

Asuntojen pinta-ala on 117 m2. Tilat on suunniteltu toimivaksi kodiksi, jossa neliöistä on otettu kaikki irti. Alakerrassa on keittiö, ruokailutila, olohuone ja kuisti. Ylhäällä sijaitsevat kolmen makuuhuoneen lisäksi sauna ja peseytymistilat. Olohuoneen kahden kerroksen korkuiset tilat lisäävät pohjaratkaisun avaruutta ja asunnon valoisuutta. Olohuoneen sekä yhden yläkerran huoneen ikkunoista avautuvat näkymät Palttinapuistoon.

Asukkailla on käytössään kaksi pihaa: etelään avautuva Palttinapolun puoleinen etupiha, joka soveltuu vaikkapa keittiöpuutarhaksi, ja pohjoisen puolella takapihan terassi, joka rajoittuu Palttinapuistoon.

As Oy 5 Klippinkiä -yhtiön A-talo toimii näyttelytalona asuntomessuillla. Skanska Kodit sekä Koti ja Keittiö -lehti sisustavat messukodista modernin, selkeän ja käytännöllisen perheasunnon. Sisustussuunnittelijana on Kaisu Saukonoja.

As Oy Espoon Liinumi - hyvätasoisia perheasuntoja perinteisessä miljöössä

Messukohde 9-11

As Oy Liinumi koostuu neljästä kaksikerroksisesta rivitalosta ja kahdesta kaksikerroksisesta paritalosta. Osittain puurakenteisiin taloihin valmistuu yhteensä 18 asuntoa. Kohteen on suunnitellut Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

""Liinumissa on pyritty selkeisiin perusratkaisuihin. Liinumin tilavat perheasunnot sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheille, jotka arvostavat rauhallista ja turvallista asuinympäristöä"", markkinointipäällikkö Riku Auvinen Skanska Kodeista sanoo.

Neljän huoneen ja keittiön perheasuntojen koot vaihtelevat 96 neliöstä 107,5 neliöön. Alakerrassa on keittiö ja olohuone, yläkerrassa kolme makuuhuonetta ja saunatilat. Jokaisessa asunnossa on oma osittain katettu piha ja yläkerrassa parveke. Asuntokohtaisten pihojen lisäksi talojen väliin jää yhteinen oleskelualue ja hiekkapintainen leikkialue.

Yksi Liinumin asunnoista on Ikean ja Deko-lehden näyttelykohteena asuntomessujen ajan.

Skanska on ollut mukana useilla asuntomessuilla, viimeksi Tuusulassa vuonna 2000. Myös silloin puurakentaminen oli vahvasti mukana Skanskan kohteissa.

Skanska Kodit on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Suunnittelemme ja kehitämme asuntohankkeita, ja tarjontamme kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy Markkinointipäällikkö Riku Auvinen, puh. (09) 6152 2458, 0400 806 754, Contact

Skanska Oy Viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, puh. (09) 6152 2426, 040 587 2642, Contact

www.asuntomessut.fi www.skanska.fi

"