c

Astu sisään BoKlok-kotiin

Lehdistötiedotteet 18.4.2006 9.51 CET

"Nyt sen voi tehdä myös virtuaalisesti. Skanska Kotien kehittämän uuden kolmiulotteisen virtuaalimallin avulla pääsee liikkumaan todentuntuisesti BoKlok-kodin pihapiirissä sekä sisällä huoneesta toiseen. Tilaratkaisuja voi tutkia ja kokeilla, miltä erilaiset sisustusmateriaalit näyttävät.

Malli on käytössä ensimmäistä kertaa Vihdin Nummelaan rakennettavassa BoKlok-kohteessa. Nummelan Pläkkisepäntielle on tulossa neljään kaksikerroksiseen luhtitaloon yhteensä 22 kotia. Nummelan BoKlok-kaupunkivillojen ja virtuaalimallin ensiesittely on lauantaina 22.4. Espoon IKEA-tavaratalossa.

""Peliteknologiaa hyödyntävä virtuaalimalli tarjoaa Skanska Kotien asukkaille ainutlaatuisen tavan tutustua tuleviin BoKlok-koteihin. Tulevaisuudessa sovellamme virtuaalimallia myös muissa kohteissamme"", Skanska Kotien markkinointipäällikkö Erkki Heikkinen kertoo.

Virtuaalimallissa voi käydä tutkimassa tilat huone huoneelta. Kolmiulotteisessa mallissa kodin tilaratkaisut ja mittasuhteet ovat paljon helpommin hahmotettavissa kuin pelkästään perinteisen pohjapiirroksen kautta.

Virtuaalimalli esittelee myös kodin sisustusvaihtoehtoja. Millaiset kylpyhuoneen laatat miellyttävät silmää? Olisiko olohuone paremman näköinen vaaleaksi vai tummemmaksi sävytetyin seinin? Virtuaalimalli antaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia BoKlok-kotien tarjontaan kuuluvia vaihtoehtoja kodin pintamateriaaleiksi, väreiksi ja keittiön kaapistojen oviksi. Päätöksenteko on helpompaa, kun vaihtoehdot näkyvät kolmiulotteisessa oikeassa kodissa pelkkien materiaalinäytteiden sijasta.

Skanska Kodit tuo nyt pitkälle kehittyneen peli -ja mallintamisteknologian ensimmäisenä asuntomarkkinoinnin käyttöön. BoKlok-kaupunkivilloja Skanska on rakentanut suomalaisille syksystä 2002 lähtien. BoKlok-koteja on jo Tuusulassa, Helsingissä, Espoossa ja Porvoossa. Ensi kesänä on valmistumassa BoKlok-asuntoja Vantaan Vallinojalle.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn yhdessä kehittämä konsepti, jonka tavoitteena on yhdistää rivi- ja kerrostaloasumisen parhaat puolet sekä kohtuulliset asumiskustannukset. Ostajan omarahoitusosuus BoKlok-kodista on pienimmäillään 15 prosenttia. Pitkäaikaisen yhtiölainan ansiosta kuukausittaiset asumiskustannukset eivät nouse suuriksi. BoKlok-talot ovat kaksikerroksisia kaupunkivilloja, joiden keskelle jää yhteinen pihapiiri. Puu- tai betonirunkoisten talojen julkisivuna on puuverhous tai rappaus ympäristön luonteen mukaisesti. Asuntojen pohjaratkaisuissa on pyritty valoisuuteen ja avaruuteen.

Lisätietoja: Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Jarkko Salonvaara, puh. (09) 6152 2506, 040 838 6104, Contact Contact

Skanska Kodit Oy, markkinointipäällikkö Erkki Heikkinen, puh. (09) 6152 2385, 0400 814 375, Contact Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, puh. (09) 6152 2426, Contact Contact

www.boklok.com www.skanska.fi/boklok

"