c

Kauppakeskus Revontulen rakentaminen Rovaniemellä alkaa

Lehdistötiedotteet 7.7.2006 13.00 CET

Rovaniemellä käynnistyy tänä kesänä Kauppakeskus Revontulen rakentaminen. Kukkola-yhtiöiden omistama Kauppakeskus Revontuli Oy ja Skanska Talonrakennus Oy ovat solmineet urakkasopimuksen, jonka arvo on 34 miljoonaa euroa.

Skanska aloittaa rakentamisen maarakennustöillä heinäkuussa. Rakennustyöt kestävät 1,5 vuotta.

Revontulesta tulee yksi Pohjois-Suomen suurimpia kauppakeskuksia, jonka kokonaispinta-ala on 31.500 neliötä. Vuokrattavaa tilaa on 15.500 neliön verran, josta 12.000 neliötä on varattu liiketiloille ja 3.500 neliötä toimistotiloille. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Arkaari Oy.

Kauppakeskus Revontuli sijaitsee keskellä kaupunkia, sen halkaisevan nelostien päällä. Tien päälle tuleva kate on 200 metriä pitkä. Nelostieltä tulee suorat yhteydet kauppakeskuksen pysäköintitiloihin.

– Revontulesta tulee varmasti näyttävä Rovaniemen maamerkki, joka myös yhdistää kaupungin länsi- ja itäosan. Revontuleen asettuvat vuokralaisiksi muun muassa S-Market Arina ja Suomen Terveystalo Oy, toteaa Kukkola-yhtiöiden toimitusjohtaja Seppo Kukkola.

– Tämä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun kauppakeskus rakennetaan tien päälle. Nelostie on käytössä koko ajan, kun sitä ylittävää kateosaa tehdään, mikä asettaa omat vaatimuksensa rakentamiselle. Työn aikana liikenne ohjataan käyttämään yhtä ajorataa useiden kuukausien ajaksi. Tienkäyttäjien ja rakentajien turvallisuuden varmistamiseksi kiinnitämme työmaalla huomiotamme turvallisuusasioihin tavanomaistakin enemmän, kertoo aluejohtaja Matti Heiska Skanskasta.

Kukkola-yhtiöt on yli kolmekymmentä vuotta vanha yritysryhmä, jonka pääkonttori sijaitsee Rovaniemellä. Yhtiöiden toiminta jakautuu kolmeen eri liiketoiminta-alueeseen: kansainväliset kuljetukset ja betoni, kiinteistöt ja lomahuoneistot sekä rakennuttaminen.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut ja asuntojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, maa- ja ympäristörakentaminen sekä talotekniikkapalvelut. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli 1061,6 milj. euroa ja henkilöstön määrä noin 3500.

Lisätietoja:

Havainnekuvia kohteesta osoitteessa www.pressi.com tai Heli Niemi, puh. (09) 6152 2384.

Kukkola-yhtiöt, toimitusjohtaja Seppo Kukkola, puh. 0400 392415, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Matti Heiska, puh. 0400 385 519, Contact

www.kukkolayhtiot.com