c

Skanska toteuttaa Härmälänrantaan suuren asuinalueen

Lehdistötiedotteet 1.6.2007 13.03 CET

"Skanska toteuttaa Tampereen Härmälään uusia koteja noin 2000 kaupunkilaiselle. Härmälänrannan alue rakennetaan vaiheittain muutama kohde kerrallaan. Rakentaminen aloitetaan syksyllä 2007 kahdesta suunnasta, Nuolialantien varresta sekä Pyhäjärven rannan puolelta. Vuoteen 2014 mennessä Härmälänrantaan valmistuu 30 kerrostaloa.

""Tampereella on jo pitkään ollut tarve tasokkaille, samanaikaisesti keskustan lähellä sijaitseville ja luonnonläheisille kaupunkikodeille. Skanskalla on kokemusta laajojen asuinalueiden suunnitelmallisesta toteuttamisesta, kuten olemme tehneet Helsingin Aurinkolahdessa ja Vantaan Kartanonkoskella"", sanoo Skanska Kotien aluejohtaja Markus Tanninen.

Autolla 10 minuutissa järven rannasta keskustaan

Härmälänranta sijaitsee noin kymmenen minuutin automatkan päässä Tampereen keskustasta Pyhäjärven etelärannalla. Alueelta on nopeat yhteydet myös kaupungin ulosmenoteille. Härmälässä on jo entuudestaan valmiit palvelut: lähikauppa, koulu ja päiväkoti sekä Bauhaus ja Pirkkalan Retail Park Veska. Uusien asukkaiden virkistysmahdollisuudet alkavat lähes kotiovelta - aivan vieressä sijaitsee esimerkiksi Härmälänsaari, joka on kaupunkilaisten tuntema ulkoilualue.

""Härmälänrannassa toteutuksen lähtökohtana on tarkoituksenmukaisuus, talojen ja viheralueiden vuorottelu sekä uusien kotien monipuoliset tilaratkaisut. Olemme pyrkineet tasokkaaseen arkkitehtisuunnitteluun. Mukana on niin pienen perheen koteja kuin kaksitasoisia kattohuoneistoja"", toteaa projektipäällikkö Harri Kiviranta.

Historiansa varrella Härmälä on tunnettu paitsi huvilamiljöönä, myös Tampereen lentokentän ja suomalaisen lentokoneteollisuuden sekä Kalmar Industries Oy Ab:n tuotannon sijaintipaikkana. Skanska luo alueesta kokonaisuuden, jossa on niin nykyaikaista high-tech -teollisuutta kuin luonnonläheistä asumistakin.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy Aluejohtaja Contact Projektipäällikkö Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact

Härmälänrannasta on saatavilla myös kuvia.

"