c

Skanskan kehitysjohtaja Ilkka Romo vuoden 2013 rakennusalan diplomi-insinööri

Lehdistötiedotteet 22.4.2013 8.30 CET

Suomen Rakennusinsinöörien Liitto RIL valitsi Skanska Oy:n kehitysjohtaja Ilkka Romon vuoden 2013 rakennusalan diplomi-insinööriksi. Romo on pitkäjänteisesti edistänyt tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tietomallinnuksen (BIM, Building Information Modeling) käyttöönottoa rakennusalalla.

Ilkka Romo

”Tietomallinnuksen vieminen laajasti käyttöön on sisältänyt monia haasteita, mutta luottamus tavoitteisiin ja tinkimätön töiden tekeminen niiden eteen on kannattanut. Tavoitteisiin pitää uskoa”, Romo summaa pitkää uraansa rakentamisen kehittämisen parissa.

Romon mukaan tiedon digitalisoituminen ja siitä seuraava koko teollisuuden toimintatapojen muutos tarjoaa keinon rakentamisen tuottavuuden parantamiseen. Tietomallinnuksen hyödyt ovat hänen mielestään merkittäviä, ja hän korostaa mallien käyttöä etenkin suunnitelmien havainnollistamisessa ja laadunvarmistuksessa. Seuraavana askeleena hän näkee tablet-tietokoneiden ja muiden mobiililaitteiden jalkautumisen työmaille.

RILin hallitus valitsi Skanskalla vuodesta 2006 työskennelleen Ilkka Romon palkinnon saajaksi lukuisten RILin jäsenkunnalta tulleiden ehdotusten joukosta. Ehdotuksissa Romoa luonnehditaan muun muassa ammattitaitoiseksi, yhteistyökykyiseksi ja tunnolliseksi asiantuntijaksi, joka on erinomainen ammattikuntansa edustaja. Hänestä huokuu innostus, tehokkuus ja sinnikkyys, jota paljon haasteita sisältävässä kehitystyössä tarvitaan.

Vuoden rakennusalan diplomi-insinööri -palkinto luovutettiin perjantaina 19.4.2013 klo 19.00 alkaen järjestetyillä RILin kevätkokouspäivällisillä Säätytalolla Helsingissä. Vuoden rakennusalan diplomi-insinöörin valintakriteereinä ovat laadukkaan insinööriosaamisen lisäksi henkilön esimerkillisyys, helppo samaistuttavuus sekä ammattikunnan arvostuksen edistäminen.

Lisätietoja:

Skanska Oy, kehitysjohtaja Ilkka Romo, 050 520 1596, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, 040 680 4977, Contact