c

Skanska rakentaa Tawastinkulman Jyväskylän keskustassa entistä ehommaksi

Lehdistötiedotteet 18.9.2007 14.17 CET

"Jyväskylän keskustan liiketilat nykyaikaistuvat vauhdilla, kun Skanska aloittaa rakennustyöt Tawastinkulman kiinteistössä Kauppakadun ja Asemakadun kulmassa. Tawastinkulmassa ja sen naapurissa osoitteessa Kauppakatu 35 toteutetaan uutta liiketilaa ja remontoidaan vanhaa yhteensä noin 6 000 neliömetrin verran. ""Muutos näkyy Jyväskylän kaupunkikuvassa esimerkiksi siten, että nykyisen Kekäleen vaatemyymälän yläpuolelle tehdään kolme kerrosta lisää liiketilaa"", kertoo työpäällikkö Seppo Leinonen Skanskasta.

Rakennuttajan edustajan, Koy Tawastinkulman ja Kauppakatu 35:n isännöitsijän Seppo Tiitan mukaan neuvottelut laajennusosan tulevien vuokralaisten kanssa ovat meneillään. Uusiin tiloihin siirtyvät ainakin kaikki Yleisradion Keski-Suomen toiminnot, ja niille on varattu tilaa 1 500 neliömetriä.

Tavoitteena on saada rakennustyöt julkisivun ja ympäristön osalta suurimmaksi osaksi päätökseen kesällä 2008, mutta kokonaisuudessaan urakka valmistuu joulumyyntiin 2008. ""Hanke on vaativa monessa mielessä"", sanoo Tiitta.

Tawastinkulman nykyiset liikkeet jatkavat pääsääntöisesti toimintaansa koko remontin ajan. Kekäle, Suomalainen Kirjakauppa ja Andiamo-kenkäkauppa säilyvät nykyisillä paikoillaan. Lindexin myymälälle rakennetaan uudet tilat entisen Raatikellarin paikalle. Lindexin nykyiseen tilaan tulee Hoviraitille johtava kauppakäytävä, jonka varrella on Lindexin lisäksi myös kahvila ja muutama liiketila. Harald-ravintola tulee tiloihin, joissa on aikaisemmin toiminut Asu-Valinnan liike. Ravintolan sisäänkäynti on Asemakadulta.

Rakennustyöt vaikuttavat jonkin verran Asemakadun liikennejärjestelyihin.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Contact, puh. 0400 672 617

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070"