c

Skanska rakentaa Espoonkruunulle vuokra-asuntoja Saunalahteen

Lehdistötiedotteet 5.6.2009 0.00 CET

Skanska rakentaa kaksi asuinkerrostaloa Espoonkruunu Oy:lle Saunalahteen osoitteessa Tiimalasintie 1. Alueella on aiemmin toiminut muun muassa betonitehdas, joka on nyt purettu ja jonka tilalle rakennetaan uutta asuinaluetta. Kohde sijaitsee lähellä Länsiväylää. Hankkeen huoneistoala on noin 3 900 neliötä ja urakkasumma on noin 8 miljoonaa euroa.

”Kerrostalojen valmistumisajankohtana on lokakuu 2010. Kohteisiin tulee 83 vuokra-asuntoa, jotka ovat pääasiallisesti yksiöitä ja kaksioita”, kertoo työpäällikkö Jouni Laukkarinen Skanskalta. Skanska on rakentanut Espoonkruunulle viime vuosien aikana useita asuntokohteita. Viime kesänä valmistui muun muassa Espoon Peuraniittyyn 80 asuntoa osoitteeseen Peuramäenkuja 2. ”Yhteistyö Skanskan kanssa on ollut rakennusprojekteja toteutettaessa mutkatonta, rehtiä ja tuloksellista. Skanskan urakoimat kohteet ovat valmistuneet sopimuksen mukaan niin laadullisesti kuin aikataulullisestikin. Skanska on antanut urakkatarjouksensa aina, kun sitä on pyydetty”, toteaa Espoonkruunun projektipäällikkö Heikki Taivainen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900. Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa. Espoonkruunu Oy:n yli 13 500 asunnossa asuu yli 27 000 espoolaista. Näille ja muillekin kuntalaisille yhtiö tarjoaa mahdollisuuden edulliseen vuokra-asumiseen. Perittävät vuokrat perustuvat todellisiin kustannuksiin omakustannusperiaatteella. Vuokrina kerätään toimintaa varten tarpeellinen määrä tuottoja. Toiminnallaan yhtiö varmistaa omalta osaltaan kaupungin asuntostrategian toteutumista. Vuosittain Espoonkruunu rakennuttaa omistukseensa 250 - 400 asuntoa ja peruskorjaa olemassa olevaa asuntokantaansa tarpeen mukaan. Skanska Talonrakennus Oy, Etelä-Suomen asuntorakentaminen, työpäällikkö Jouni Laukkarinen, puh. 020 719 2013, Contact Espoonkruunu Oy, projektipäällikkö Heikki Taivainen, puh. (09) 8165 8019, Contact