c

Skanska laajentaa Imatran kylpylää

Lehdistötiedotteet 18.10.2007 10.25 CET

"Imatran kylpylä saa paljon uusia tiloja, kun Skanska laajentaa sitä noin 13 000 kerroskuutiometrin verran. Kylpylään tulee keilahalli ja nykyistä suurempia kokous- ja kahviotiloja, Promenadihotelli puolestaan saa lisää majoitustilaa 32 perhehuoneen verran. Urakan arvo on noin 4,4 miljoonaa euroa, mutta hankkeen kokonaisinvestointi nousee 11 miljoonaan euroon. Rakennustyöt alkavat 8. lokakuuta, ja kylpylä on auki koko urakan ajan.

""Työmaa rajataan erilleen kylpylän käytössä olevista osista. Pyrimme aiheuttamaan kylpylävieraille mahdollisimman vähän häiriötä"", kertoo Skanskan työpäällikkö Vesa Urpalainen.

Hankkeen tilaaja on Etelä-Karjalan Kuntoutumissäätiö, jonka Imatran Kylpylä Oy:n kanssa yhdessä muodostama rakennustoimikunta teki tilojen laajentamispäätöksen pian kylpylän edellisen korjauksen päätyttyä: ravintolatilat uusittiin vastikään.

""Imatran kylpylä on jo nyt käyntikerroilla mitattuna Suomen suosituin kylpylä. Yöpymisvuorokausien määrä vuonna 2006 oli hotellissa ja lomakylässä noin 110 000 vuorokautta. Majoitustilojen korkea käyttöaste mahdollistaa majoitustilojen laajentamisen”, toteaa Imatran Kylpylä Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ikäheimonen.

”Juuri valmistuneen ravintolamaailman jatkoksi rakennutamme lisää hotellitiloja ja vetovoimatekijöitä, jotka mahdollistavat viihtymisen aamusta iltaan kaikkina vuodenaikoina. Tavoitteemme on kasvattaa Imatran Kylpylän yhteyteen rakentuvasta Imatra Spa Resortista vetovoimaisin matkailun keskittymä Saimaan matkailualueella"", visioi Etelä-Karjalan Kuntoutumissäätiön toiminnanjohtaja Aulis Multisilta.

Imatran kylpylä sijaitsee Saimaan rannalla muutaman kilometrin päässä Imatran keskustasta. Kylpylä houkuttelee niin suomalaisia kuin venäläisiäkin vieraita.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Etelä-Karjalan Kuntoutumissäätiö, toiminnanjohtaja Contact, puh. 0400 542 352

Imatran Kylpylä Oy, toimitusjohtaja Contact, puh. 0400 444 454

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Contact, puh. 040 5947 233

Skanska Talonrakennus Oy, tulosyksikön johtaja Contact, puh. 0400 651 481

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070

"