c

Vantaan Tikkurilaan uusi ryhmäkoti Skanskan rakentamana

Lehdistötiedotteet 18.9.2007 11.53 CET

Skanska toteuttaa Tikkurilaan Vantaalle ryhmäkodin erityisryhmille. Vehkatien ryhmäkoti -nimisessä hankkeessa on investorina Nordea Henkivakuutus Suomi Oy ja palveluntuottajana on Human Care Network Oy (HCN). Hankkeen arvo on noin 5,5 miljoonaa euroa.

Vehkatien ryhmäkoti tulee osoitteeseen Vehkatie 29. Osoitteessa sijaitsee entuudestaan toimistorakennus, jota korjataan ja laajennetaan ryhmäkodin tarpeisiin. Ryhmäkotiin tulee 67 asukaspaikkaa, ja lisäksi kiinteistöön sijoitetaan kaksi valmennusasuntoa. Henkilökuntaa ryhmäkodissa tulee olemaan noin parikymmentä henkeä. Paikkaan on hyvät kulkuyhteydet, sillä se sijaitsee Tikkurilan ja Hiekkaharjun juna-asemien puolivälissä. Matkaa kummallekin asemalle on noin 600 metriä.

Noin 3 000 bruttoneliömetrin kokoiset tilat tulevat kokonaisuudessaan ryhmäkotikäyttöön. Tilat suunnitellaan siten, että niiden käyttötarkoitusta on myöhemmin mahdollista muuttaa myös esimerkiksi vanhusten asumiseen sopiviksi. Rakennuksen vanhaan osaan tulee kaksi asuinkerrosta, uuteen osaan neljä. Pihalle varataan tilaa 20 autopaikalle.

Rakennustyöt alkavat syyskuun aikana, ja hankkeen arvioitu valmistumisaika on vuodenvaihteessa 2008–2009.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, kiinteistökehitysjohtaja Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact

Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, kiinteistöjohtaja Kari Louhenkilpi, puh. (09) 1652 7664 Contact