c

Skanska toteuttaa Tampereen Koukkuniemeen ravinto- ja huoltokeskuksen

Lehdistötiedotteet 10.4.2007 12.01 CET

Koukkuniemen vanhainkoti ja Kaupin sairaala Tampereella saavat uuden ravinto- ja huoltokeskuksen käyttöönsä kesällä 2008. Noin 4 600 bruttoneliömetrin kokoisen uudisrakennuskokonaisuuden toteuttaa Skanska. Tilaajana on Tampereen kaupungin tilakeskus.

Ravinto- ja huoltokeskus tuottaa valmistuttuaan Pohjoismaiden suurimpaan vanhainkotiin päivittäin noin 3000 ateriaa ja Kaupin sairaalaan noin 950 ateriaa. Lisäksi tulevat Koukkuniemen henkilökunnan ateriat.

Rakennuksiin varataan tilat myös vanhuksille kotiin kuljetettavien ruokien valmistukseen ja lähetykseen. Lisääntyvä kuljetusliikenne ei jyristä vanhainkodin alueen läpi, vaan alueelle tulee erillinen lastauspiha, johon johtaa kaksikaistainen ajoramppi.

Rauhaniementien varteen tulevan ravinto- ja huoltokeskuksen keittiöt on sijoitettu osittain maan alle, mutta luonnonvaloa saadaan kattoikkunoista. Henkilökunnan ruokasali on maan tasolla.

Kohteen rakennustyöt ovat käynnistyvät huhtikuun aikana. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 11,5 miljoonaa euroa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3500.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanska kehittää innovatiivisia ratkaisuja toimimalla tiiviissä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa ja yhdistämällä maailmanlaajuisen kokemuksen paikalliseen osaamiseen. Skanskan palveluksessa on 56 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2006 oli 13,6 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy aluepäällikkö Tuomo Turkkinen, puh. 040 717 7576 Contact

Skanska Oy tiedottaja Liisa Salmela, puh. 050 374 3070 Contact