c

Tulevaisuuden toimitilaa Arabianrantaan

Lehdistötiedotteet 6.6.2000 12.45 CET

SKANSKA OY SEMINAARITIEDOTE 30.5.2000

Metra Oyj Abp Oy Alfdred A. Palmberg Ab Skanska Etelä-Suomi Oy Decode Oy

Decode Oy julkistaa ensimmäiset Helsinki Virtual Village -verkkopalvelunsa

Arabianrantaan rakentuu Pohjoismaiden suurin muotoilun ja mediateknologian keskittymä, jossa näiden alojen tuotanto ja palvelu kohtaavat. Ensimmäisenä rakennettava toimistotalo on nimeltään Arabianrannan Portaali. Rakennus liitetään laajakaistaiseen tietoverkkoon, joka mahdollistaa uusien tuotteiden ja palveluiden tuottamisen ja levittämisen.

Arabianrannan Portaalin ykkösvaiheen rakentaminen on suunniteltu alkavaksi syksyllä 2000. Portaali sijaitsee Taideteollisen korkeakoulun yhteyteen rakennetun uuden Mediakeskus Lumen naapurina. Portaali on suunniteltu siten, että tilat voidaan jakaa useiksi erilaisiksi ja eri kokoisiksi itsenäisiksi toimistoyksiköiksi. Tilat soveltuvat hyvin mm. mediayrityksille, ohjelmistotuottajille, muotoiluteollisuudelle, mainostoimistoille, kustannus-toimintaa harjoittaville yrityksille ja elokuva-alan yrityksille.

Arabianrannan Portaalin ykkösvaihe on kooltaan noin 10.000 neliömetriä. Kaikkiaan Arabianrannan Portaalin kolme eri rakennusta ovat kooltaan yhteensä noin 30.000 neliömetriä. Hankkeen toteuttavat Skanska Etelä-Suomi Oy, Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Metra Oyj.

Decode julkistaa ensimmäiset Arabianrannan Virtuaaliyhteisön nykyisille ja tuleville toimijoille suunnittelemansa sähköiset palvelut Virtual Village -seminaarissa 30.5.2000. ADC Helsinki Oy:n ja Sonera Oyj:n tilaamia palveluita ovat muun muassa hakemisto- ja profilointipalvelut, osaajapörssi sekä tapahtumakalenteri.

Decoden palvelut on toteutettu Teamware Pl@za -alustalle. Palvelut sisältävät myös WAP/SMS-toimintoja. Decode julkistaa vuoden 2000 loppuun mennessä lisäksi ajanvaraus- ja promootiopalvelut. Lisäksi Decode tekee yhdessä Teamware Group Oy:n kanssa Arabianrannan toimijoiden keskuudessa käytettävyystutkimuksen, jonka tavoitteena on rakentaa mahdollisimman käyttäjäystävälliset sähköiset palvelut.

Lisätietoja :

Metra Oyj Abp johtaja Erkki Anttila, puh. (09) 7095 290 Contact www.metra.fi

Oy Alfred A. Palmberg Ab johtaja Pauli Mäkelä, puh. (09) 159 9426 Contact www.palmberg.com

Skanska Etelä-Suomi Oy toimitusjohtaja Juha Hetemäki, puh. (09) 6152 2245 Contact www.skanska.fi

Skanska Etelä-Suomi Oy projektipäällikkö Jorma Vesanen, puh. (09) 6152 2040 Contact www.skanska.fi

Decode Oy asiakaspäällikkö Anna Ferguson, puh. (09) 2709 3690 Contact www.decode.net

Skanska Oy, Viestintä, Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact www.skanska.fi