c

Crusellinsilta vihittiin käyttöön Helsingissä

Lehdistötiedotteet 15.6.2011 8.22 CET

Crusellinsilta vihittiin käyttöön tiistaina 14.6.2011. Crusellinsilta on Läntisen Helsingin uusi maamerkki, joka yhdistää Jätkäsaaren länsireunan Ruoholahteen. Silta nousee lähes 50 metrin korkeuteen merenpinnasta. Pituutta sillalla on 143 metriä ja leveyttä 25 metriä. Hankkeen pääurakoitsijana on toiminut Skanska Infra.

Sillalla on ajoradat ja kaistat niin jalankulkijoille, pyöräilijöille kuin autoille molempiin suuntiin. Keskellä siltaa kulkevat raitiovaunut, joiden liikennöinti alkaa tammikuussa 2012. Nimensä silta on saanut säveltäjä Bernhard Henrik Crusellin mukaan.

 "Vinoköysisillassa on Suomessa ainutlaatuinen teräspalkkien ja betonin arinarakenne, jonka ansiosta sillan kannesta saatiin ohut ja ilmavan näköinen", sanoo työpäällikkö Pentti Ovalo Skanskalta. Silta myös valaistaan näyttävästi.

 Crusellinsilta on Helsingin kaupungin ensimmäinen siltahanke, jossa mallinnusta on käytetty kokonaisvaltaisesti suunnittelusta toteutukseen. "Crusellinsilta on tietomallintamisen pilottihanke Suomessa. Vaikka mallintaminen on ollut käytössä talonrakennuksessa jo pitkään, siltarakentamisessa se on uutta", osastopäällikkö Osmo Torvinen kaupungin rakennusvirastosta kertoo. "Haluamme myötävaikuttaa siihen, että mallintamisesta tulee standardityöväline kaikkiin rakennushankkeisiin vuoteen 2014 mennessä."

 Crusellinsilta on pääväylä Jätkäsaaresta länteen päin. Jätkäsaaren uusi asuin- ja toimitila-alue tulee tarjoamaan asuntoja noin 16 000 ihmiselle ja liiketilaa noin 6 000 työpaikan verran.

 Jätkäsaaren infokeskus kertoo alueen rakentamisesta

 Helsingin kaupungin talous- ja suunnittelukeskuksen Länsisataman aluerakentamisprojekti on avannut Jätkäsaaren infokeskuksen Huutokonttorilla tyynenmerenkadulla. Keskuksen toisessa kerroksessa on Jätkäsaaren toteuttamisesta kertova näyttely. Infokeskus on avoinna kaikille kiinnostuneille kahtena päivänä viikossa; keskiviikkoisin klo 15-19 ja lauantaisin klo 12-17.