c

Skanskan A-energialuokan pientaloissa hyödynnetään maalämpöä

Lehdistötiedotteet 11.10.2012 11.00 CET

As. Oy Kauniaisten Villa Gardenia on ensimmäinen valmistunut Skanskan uudella pientalokonseptilla toteutettu hanke. Villa Gardeniassa on kahdeksan kaksikerroksista pari- ja erillistalohuoneistoa viihtyisän ja suojaisan pihapiirin ympärillä.

Kauniaisten Villa Gardenia

”Suunnitteluratkaisun perusidea on, että asiakas voi valita itselleen sopivan kokonaisuuden valmiiksi suunnitelluista pohjaratkaisu-, materiaali- ja lisäosavaihtoehdoista”, kuvailee Skanska Kotien hankekehitysjohtaja, arkkitehti Riku Patokoski.

”Kiinnitämme paljon huomiota energiatehokkuuteen. Kauniaisissa energiaratkaisuksi valittiin maalämpö. Asukkaalle tämä merkitsee edullisia asumiskustannuksia ja on samalla ympäristövastuullinen valinta. Kaiken kaikkiaan asumisen energiatehokkuudessa Villa Gardenia edustaa parasta A-energialuokkaa”, Patokoski kertoo.

Pihalla halutaan rentoutua

Skanska Kotien markkina-analyytikko Riikka Haapamäki on selvittänyt muun muassa ryhmäkeskustelujen avulla millaisia ominaisuuksia unelmien asuinalueelta toivotaan. Ennen kaikkea toivottiin omaa rauhaa, mutta myös mukavia naapureita sekä sopivasti yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Rauhallisuus ja turvallisuus olivat myös tärkeitä asuinalueen ominaisuuksia.

Hyvästä ja viihtyisästä asumisesta kiinnostuneista ihmisistä muodostuvan Skanskan Kotipaneelin pihaa ja parveketta koskeneessa kyselyssä panelistit nostivat esille pihan tärkeyden pientalon ostopäätöksen kannalta. Verkossa noin neljä kertaa vuodessa asumiseen ja kotiin liittyviin kyselyihin vastaavien panelistien mukaan pihan toivotaan useimmiten olevan suojaisa ja hiljainen. Pihalla halutaan ennen kaikkea rentoutua – kun vastaajilta kysyttiin, mitä he haluaisivat tehdä pihalla, suosituimmiksi askareiksi nousivat esimerkiksi ajanviettäminen perheen ja ystävien kanssa, grillaus ja auringonotto. Käytännöllisemmät toimet kuten pyykin kuivaus ja kasvien kasvattaminen mainittiin harvemmin.

Pihasuunnittelu onkin tärkeä osa pientaloasumista. Villa Gardenian esittelykodissa on lisäominaisuutena Kekkilän uutuustuote Kekkilä Valmispiha. Pienen ja kompaktin ulkotilan suunnittelun lähtökohtina olivat tiivis pihasuunnitelma ja toive kodikkaasta keittiöpuutarhasta.

Villa Gardenian asunnot ovat kooltaan n. 113 m2.  Neliömäärä on vakio, mutta pohjaratkaisuissa on vaihtoehtoja 2-5 makuuhuoneen välillä. Lisäksi keittiöstä on kaksi vaihtoehtoa ja sisääntulon kuisti mukautuu myös vaatehuoneeksi. Skanskan kumppanina pientalokonseptin suunnittelussa on toiminut Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy. Seuraava Skanskan pientalokonseptiin perustuva hanke on rakenteilla Espooseen. As. Oy Espoon Nöykkiönkiven 17 pari- ja erillistaloa valmistuvat syksyllä 2013.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Riku Patokoski, 040 510 5475, Contact

Skanska Kodit, markkina-analyytikko Riikka Haapamäki, 040 726 4543, Contact