c

Skanska Kodit ja Avaava järjestävät HELPOTUS – muotoilukilpailun 2011 – haussa uusi tuotesarja ja konsepti tulevaisuuden esteettömään wc- ja kylpyhuonetilaan

Lehdistötiedotteet 11.2.2011 0.00 CET

Skanska Kotien ja Avaavan HELPOTUS – muotoilukilpailu 2011 etsii visuaalisesti kiinnostavaa, kaikki käyttäjät huomioivaa tuotesarjaa teolliseen valmistukseen. Kilpailussa etsitään uusia ideoita ja raikkaita näkemyksiä “Tulevaisuuden esteettömään kylpyhuonetilakonseptiin”. Kilpailuehdotuksissa olevat tuotteet helpottavat kaikkien arkea - wc-tukikaidepari, seinäkiinnitteinen tukikahva ja seinään asennettava suihkuistuin auttavat yhtä lailla liikkumisesteisen henkilön, ikääntyneen pariskunnan kuin lapsiperheenkin arkea.

Kaksivaiheiseen kilpailuun voivat osallistua muotoilijat, arkkitehdit, kalustesuunnittelijat, sisustusarkkitehdit, opiskelijat, oppilaitosten opetushenkilökunta sekä työryhmät. Kilpailussa noudatetaan Teollisuustaiteen liitto ORNAMOn kilpailusääntöjä. Palkintosumma on yhteensä 10 000 euroa. Ensimmäisen ehdotuksen jättöpäivä on 13.4.2011. Kilpailun tulokset julkaistaan vuoden 2012 aikana.

Tarve muotoilukilpailun järjestämiselle syntyi, kun Skanska Kodit ja Avaava halusivat lisää uusia ja innovatiivisia tuoteratkaisuja esteettömään wc- ja kylpyhuonetilaan.

”Markkinoilta puuttuu kiinnostavia vaihtoehtoja palvelemaan esteetöntä wc- ja kylpyhuonetilaa, joissa kaikkien käyttäjien tarpeet on huomioitu ja joissa myös estetiikka on osa ratkaisua. Me haluamme tarjota asuntoihin monipuolisia sisustusratkaisuja, jotka parantavat asumisen laatua entisestään,” kertoo tuotekehitysjohtaja Susanna Sucksdorff Skanskan mukana olosta.

Väestön ikääntyminen tuo uusia haasteita rakentamiseen. Kyseessä on maailmanlaajuinen megatrendi, jonka yhtenä kärkimaana on Suomi. Vuonna 2030 jo joka neljäs suomalainen on täyttänyt 65 vuotta ja 75 vuotta täyttäneiden määrä on lähes kaksinkertaistunut nykyisestä ollen noin 850 000 henkilöä.

“Tasa-arvoisesti eri käyttäjiä ja aisteja huomioivat esteettömyysratkaisut takaavat laadukkaan ympäristön, jossa kenen tahansa on miellyttävä asua, toimia ja liikkua, olla ja elää, iästä, koosta tai terveydentilasta riippumatta. Esteetön ympäristö palvelee käyttäjäänsä läpi elämän, elinkaaren kaikissa vaiheissa,” toteaa markkinointi- ja viestintäpäällikkö Terhi Tamminen Avaavasta.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, tuotekehitysjohtaja Susanna Sucksdorff, puh. 020 719 2088, Contact

Avaava, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Terhi Tamminen, gsm: 045-135 8932, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 020 719 2384, Contact