c

16-kerroksisesta Matrixista tulee Hervannan maamerkki

Lehdistötiedotteet 10.11.2010 0.00 CET

Kuudentoista kerroksen korkeuteen kohoavasta Matrixista tulee uusi maamerkki Tampereen Hervantaan. Se sijaitsee Hervannan Valtaväylän ja Tieteenkadun välissä yliopistokampuksen ja Kauppakeskus Duon tuntumassa.

As. Oy Tampereen Matrix I on yksi kolmesta kortteliin suunnitellusta tornitalosta. Talojen ilme perustuu tontinluovutuskilpailun voittaneeseen suunnitelmaan, josta on vastannut arkkitehti Timo Veijonsuo Arkkitehdit LSV Oy:stä.

”Matrix on alkusysäys tulevaisuuden Hervannan kehittymiselle. Tummanpuhuvan betonirungon ja lasitettujen parvekkeiden luoma moderni ilme sopii mainiosti Hervantaan, jossa sijaitsee teknillinen yliopisto ja lukuisia korkean teknologian yrityksiä. Punatiilinen aita puolestaan yhdistää uuden rakennuksen Raili ja Reima Pietilän punatiiliarkkitehtuuriin”, kertoo johtaja Miikka Routama Skanska Kodeista Pirkanmaalta.

”Ennakkomarkkinoinnissa olevaan Matrixiin tulee 93 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Rakennuksen ylimpään kerrokseen tulee asukkaiden käytössä oleva näköalapaikka, josta aukeavat upeat näköalat ympäristöön. Tarkoituksena on aloittaa rakentaminen vuoden 2011 alkupuolella, jolloin talo valmistuisi syksyllä 2012”, sanoo Skanska Kotien asuntomyyjä Johanna Saaristo.

"Matrixin kaltainen tornitalo on ekologinen kaupunkiasumisen vaihtoehto, sillä se tarjoaa mahdollisuuden tiiviiseen urbaaniin rakentamiseen. Palvelujen läheisyys vähentää liikkumisen tarvetta. Toisaalta hyvät joukkoliikenneyhteydet auttavat vähentämään energian kulutusta”, toteaa Miikka Routama.

”Matrix-nimen taustalta löytyy matriisi, matemaattinen taulukko, jota käytetään monesta muuttujasta riippuvien ilmiöiden tarkasteluun ja kaksiulotteisen tiedon havainnollistamiseen. Matrix tuo mieleen korkeuksiin kohoavan matriisin, jonka sisälle kätkeytyy monta erilaista elämää ja yksilöllistä ulottuvuutta”, kertoo Miikka Routama.

Skanska on toteuttanut myös useita muita asuintornitaloja: 18-kerroksisen Reimantornin ja 21-kerroksisen Leppävaaran tornin Espooseen, 17-kerroksisen Kielotornin Vantaalle ja 15-kerroksisen Horisontin Jyväskylään. Espooseen on parhaillaan kohoamassa työyhteenliittymänä rakennettava 17-kerroksinen As. Oy Espoon Sellonhuippu.