c

Skanska pärjäsi jälleen erinomaisesti Uudenmaan työturvallisuuskilpailussa

Lehdistötiedotteet 14.2.2008 15.05 CET

"Skanska menestyi myös tänä vuonna komeasti Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000 -luvulla -työturvallisuuskilpailussa, jonka vuoden 2007 voittajat palkittiin 14.2.2008 Helsingissä.

Talonrakennusyritysten sarjan voitti Skanska Infra Oy. Viimevuotiseen tapaan molemmat voittivat myös oman alansa kiertopalkinnon, jonka luovutti Uudenmaan työsuojelupiiri. Kiertopalkinnon saa yritys, jonka työmailla mitatut turvallisuuden tasoa ilmaisevat TR- tai MVR-indeksien tulokset ovat keskimääräisesti korkeimmat.

Turvallisimpana maa- ja vesirakennusalan työmaana palkittiin Skanska Infra Oy:n urakoima As Oy Helsingin Kartio sijoittui talonrakennustyömaiden sarjassa toiseksi.

Kilpailun piirissä oli yhteensä lähes 160 rakennustyömaata.

Arviointikohteina kilpailussa olivat työmaiden turvallisuuden taso TR- ja MVR-mittareilla mitattuna ja yrityksessä sattuneiden työtapaturmien kokonaismäärä.

Vuonna 2007 erityisteemana oli vaarojen tunnistaminen. TR- ja MVR-mittausten yhteydessä tarkastajat selvittivät, miten hyvin työmailla oli tunnistettu eri vaaratekijät ja miten kattavasti ne oli otettu huomioon työmaan turvallisuussuunnittelussa ja työntekijöiden perehdyttämisessä.

Rakennustyömaan työturvallisuuden tason mittaus TR-mittarilla tapahtuu kiertämällä työmaalla ja merkitsemällä oikein / väärin havainnot. Havaintokohteita voi olla yli 100 yhdellä työmaakierroksella. TR-taso on suhteellinen luku, jossa oikein-havaintoja verrataan kaikkiin havaintoihin (oikein + väärin -havainnot).

Työturvallisuuskilpailun järjestivät Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri, Infra Uusimaa, Rakennusliitto, Toimihenkilöunioni, Uudenmaan työsuojelupiiri ja Työturvallisuuskeskus.

Viime vuonna Skanska oli ykkönen jokaisessa neljässä sarjassa. Työturvallisuuskilpailu jatkuu Uudellamaalla vuonna 2008 teemalla ""Osaava työntekijä"". Kilpailulla pyritään työtapaturmien vähentämiseen sekä työolosuhteiden, laadun ja tuottavuuden parantamiseen.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Oy, työturvallisuuspäällikkö Antti Leino, puh. 020719 2082, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 020 719 2384, Contact

Rakennusteollisuus Rt ry:n tiedote: www.rakennusteollisuus.fi

"