c

Nastolan palvelukeskuksen ja hoiva-asumisyksikön peruskivi muurataan 23.8.

Lehdistötiedotteet 23.8.2011 11.00 CET

Nastolan palvelukeskuksen ja hoiva-asumisyksikön peruskivi muurataan tänään tiistaina 23.8.2011 klo 14. Pääurakoitsijana hankkeessa toimii Skanska.

Keskus rakennetaan Nastolan Rakokiveen osoitteeseen Torikatu 10. Se on laajuudeltaan yli 5100 kerrosneliötä. Asumispalveluyksikköön tulee viisi ryhmäkotia, joihin yhteensä 80 asuntoa. Jokaisessa ryhmäkodissa on oma keittiö, oleskelu- ja ruokailutila sekä tilava lasitettu parveke. Ryhmäkotien asukkaat tarvitsevat ympärivuorikautista hoitoa ja huolenpitoa.

 Palvelukeskukseen tulee ruokala, jakelukeittiö, ryhmätiloja, monitoimitiloja esimerkiksi hierontaa ja jalkahoitoja varten sekä lääkärintila. Päivätoimintaa varten toteutetaan muun muassa liikunta- ja kuntosali, ryhmä- ja lepotiloja sekä saunaosastot vilpoloineen. Palvelut on tarkoitettu sekä asumispalveluyksikössä asuville että kotona asuville ikäihmisille.

 ”Nastola haluaa panostaa laadukkaaseen vanhusten hoitoon ja tuettuun asumiseen. Tästä on esimerkkinä uusi palvelukeskus ja hoiva-asumisyksikkö, jonka peruskiven muurajaisia meillä on tänään ilo viettää”, kertoo Nastolan kunnan perusturvajohtaja Pirjo Haukkapää-Haara.

 ”Palvelukeskus on tarkoitettu ympärivuorokautista asumispalvelua ja hoivaa tarvitseville asukkaille. Palvelukeskus palvelee myös kotona asuvia asiakkaita muun muassa tukipalvelujen, kuten ateriapalvelun, kylvetyspalvelun ja päivätoiminnan muodossa. Tilat tulevat tarpeeseen, sillä nyt voidaan ympärivuorokautinen asuminen sijoittaa samaan paikkaan ja uutena toimintana aloittaa kuntouttava päivätoiminta jokaisena arkipäivänä”, kertoo koti- ja asumispalvelujen päällikkö Päivi Kailio Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymästä.

Palvelukeskus ja hoiva-asumisyksikkö valmistuvat vuoden 2012 loppuun mennessä.