c

Kansainvälistä tunnustusta Helsingin Eko-Viikille

Lehdistötiedotteet 11.10.2007 9.12 CET

Ruotsissa Malmössä järjestettiin syyskuussa kestävää kehitystä käsittelevä Sustainable City -tapahtuma, johon osallistui 47:stä eri maasta 500 osallistujaa. Tapahtuman päätteeksi kansainvälinen tuomaristo valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta parhaan ekoprojektin Pohjanmeren ja Baltian alueilta. Tunnustuksen voitti Helsingin Eko-Viikin alue, jonka kehittämisessä ja toteuttamisessa myös Skanska oli mukana. Tuomariston mielestä Viikissä kestävän kehityksen ja asuinympäristön laadun tavoitteet on asetettu korkealle ja niiden toteuttamiseen on sitouduttu.

Eko-Viikille myönnettiin palkinto myös Ranskassa Pariisissa Ecobuilding Performance 2007 -tapahtumassa. Ehdolla palkinnon saajiksi oli myös viisi muuta kohdetta eri maista.

Helsingin Eko-Viikki on Suomen ensimmäinen ekologinen kaupunginosa. Asuntorakentaminen käynnistyi Eko-Viikissä vuonna 1999, ja alue valmistui vuonna 2005. Alueelle on rakennettu erilaisia kestävän kehityksen mukaisia energia- ja ympäristöratkaisuja. Eko-Viikin suunnittelun lähtökohtana on ollut kestävä, terveellinen ja muunneltava asuinympäristö, jossa ratkaisut säästävät energiaa ja vähentävät jätteen määrää.

Mittavin projekti oli 400 asunnon aurinkolämpöhanke, jossa Skanskan kohteista olivat mukana As. Oy Helsingin Valkoapila. Aurinkoenergian lisäksi Eko-Viikin asuntorakentamisessa käytettiin myös muita energian säästämiseen tähtääviä tekniikoita muun muassa energian- ja vedenkulutukseen, kylmälaitteet ovat vähän energiaa kuluttavia ja jätteiden lajittelu on tehty mahdollisimman helpoksi. Kaiken kaikkiaan Skanska rakensi alueelle yli 200 asuntoa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, suunnittelujohtaja Contact

Skanska Oy, ympäristöasiantuntija Contact

Skanska Oy, tiedottaja Contact