c

Skanska rakentaa Leppävaaraan tornitalon

Lehdistötiedotteet 13.8.2008 9.15 CET

"Skanska toteuttaa kauppakeskus Sellon ja Leppävaaran aseman läheisyyteen As. Oy Espoon Leppävaaran Torni -nimisen kerrostalon. Asunnoista on varattu lähes puolet jo tässä vaiheessa, vaikka talon maanrakennustyöt ovat vasta alkaneet.

Tornitalo nousee lähes 70 metrin korkeuteen osoitteeseen Valurinkuja 2. Kerroksia tulee 20 ja koteja yhteensä 113. Asuntojen koot vaihtelevat 44,5 ja 77,5 neliömetrin välillä. Talon runko alkaa nousta vuodenvaihteessa, ja kohteen arvioitu valmistuminen on touko-kesäkuussa 2010. Pääsuunnittelija on Timo Vormala Gullichsen Vormala Arkkitehdit Ky:stä.

Ullakkokerroksen saunaosasto, kerhotila ja aurinkoterassi ovat asukkaiden käytössä korkealla ympäröivän asutuksen yläpuolella. ""Toisessa kerroksessa sijaitsee lisäksi yhteistila, ja siipirakennuksen kattotasanteelle rakennetaan terassipiha"", kertoo projektipäällikkö Jouko Lahti Skanskalta.

Leppävaaraan on kattavat liikenneyhteydet: Junamatka Helsingin keskustaan vie 11 minuuttia. Junaliikennettä täydentävät Espoon sisäiset bussit sekä poikittaisliikenteen jokerilinja 550 Westendistä Itäkeskukseen. Helsinki-Vantaan lentoasemalle pääsee niin omalla autolla kuin bussillakin noin puolessa tunnissa. Viereisellä tontilla sijaitsevasta pysäköintitalosta on varattu Leppävaaran tornin asukkaille 79 osakkeina myytävää autopaikkaa.

Leppävaaran Torni rakennetaan valinnaiselle vuokratontille. Asunnonostaja voi halutessaan maksaa taloyhtiölle huoneistokohtaisen lunastusosuuden ja näin vapautua tontin vuokran maksuvelvollisuudesta. Lunastusosuuden suuruus määräytyy lunastusajankohdan mukaan. Jos ostaja ei tahdo sijoittaa pääomaansa tonttiin, hän voi maksaa osuutensa tontinvuokrasta kuukausittaisena vastikkeena.

Leppävaara on viime vuosina kehittynyt yhdeksi Espoon tärkeimmistä aluekeskuksista. Skanska on rakentanut Sellon viereen työyhteenliittymässä 17-kerroksisen liike- ja toimistorakennus Panorama Towerin. Lisäksi Sellon yhteyteen rakennettava vapaa-ajankeskus valmistuu loka-marraskuun vaihteessa 2008 ja tuo hyvän lisän Leppävaaran jo ennestään laajaan palvelutarjontaan. Myös kauppakeskus Sellon ja siihen liittyvän Palace Hotel Sellon on rakentanut sama työyhteenliittymä.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät, suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Skanska Kodit Oy, projektipäällikkö Contact, puh. 020 719 2435

Skanska Kodit Oy, markkinointipäällikkö Contact, puh. 020 719 2376

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 020 719 2201

"