c

Skanskalle 270 miljoonan markan sopimus Venäjällä

Lehdistötiedotteet 20.12.2000 11.59 CET

Skanska on allekirjoittanut sopimuksen Venäjällä mittavan toimisto- ja liiketilahankkeen toteutuksesta Moskovaan. Sopimuksen mukaan Skanska vastaa Moskovan keskustaan rakennettavan uuden toimisto- ja liikekeskuksen, Alfa Arbat Centerin, tavoitehintaurakasta. Sopimuksen arvo on 270 miljoonaa Suomen markkaa. Tilaaja on Venäjällä toimivaan Alfa Groupiin kuuluva ZAO Syracuse.

Moskovan keskustaan rakennettavan kahdeksankerroksisen Alfa Arbat Centerin pohjakerrokseen tulee liiketilaa ja muihin kerroksiin toimistoja. Kokonaispinta-ala on 42 000 m2. Rakennukseen tulee myös erillinen nelikerroksinen maanalainen autotalli. Teknisesti projekti on erittäin vaativa, sillä osa liikekeskuksesta rakennetaan suoraan Arbatskajan metroaseman yläpuolelle.

– Kysyntä Venäjän markkinoilla on kääntynyt jälleen kasvuun parin vuoden taloudellisten ongelmien jälkeen. Olen vakuuttunut siitä, että Skanskan päätös jatkaa näillä markkinoilla kantaa lopulta hedelmää, sanoo Martti Rautee, Skanska East Europe Oy:n toimitusjohtaja.

ZAO Syracusen lisäksi Alfa Groupiin kuuluu Alfa Bank, öljy-yhtiö Tyumen Oil Company, kiinteistökehitysyhtiö Alfa Development ja moskovalainen supermarketketju Perekryostok.

Aiemmin tänä vuonna Skanska on rakentanut mm. Pietariin jäähalli Sports Palacen jääkiekon vuoden 2000 MM-kisoja varten. Viime vuonna Moskovaan valmistui mm. Kuntsevon asuinrakennushanke, Venäjän ensimmäinen IKEA-huonekalukauppa ja uusi Ison-Britannian suurlähetystö.

Lisätietoja :

Skanska East Europe Oy toimitusjohtaja Martti Rautee, puh.(09) 6152 2203 aluejohtaja Tapio Korkka, puh. (09) 6152 2920

Skanska Oy, Viestintä Cristina Rinnetie-Uski puh. (09) 6152 2300 Contact