c

Valtatie 2:n parannustyöt välillä Vihti–Pori käyntiin

Lehdistötiedotteet 23.10.2006 14.26 CET

Valtatie 2:n välin Vihti–Pori rakennustöiden alkamisen kunniaksi järjestetään Forssassa maanantaina 23.10.2006 alkupamaus. Tilaisuudessa käyttävät puheenvuoron tiejohtaja Veijo Puhjo.

Valtatie 2:n parantamistyöt Porin ja pääkaupunkiseudun välillä toteuttaa Skanska Tekra Oy. Hanke on kolmen tiepiirin, Uudenmaan, Hämeen ja Turun tiepiirin, yhteysvälihanke.

Valtatie 2:n parantamishanke koostuu useista erillisistä rakennuskohteista tielinjalla. Hankkeessa rakennetaan ohituskaistoja, liittymiä, riista-aitoja ja muita pienempiä erilliskohteita. Sopimukseen on sisällytetty optiokohteita, joiden rakentaminen aloitetaan, mikäli hankkeeseen myönnetään lisärahoitusta valtion lisäbudjetissa. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuoden 2008 loppuun mennessä.

Suurimmat rakennuskohteet ovat Vihti-Palojärvi välin tiejärjestelyt, Paavolan risteyssillan rakentaminen Forssassa ja Jokioisten ohitus-kaistapari Forssan pohjois-puolella. Muita isoja kohteita ovat Rieskalan liittymän rakentaminen Porissa, Torttilan eritasoliittymän rakentaminen Harjavallassa, ohituskaistaparien rakentamiset Harjavalta-Rapakonmäki Harjavallassa/Nakkilassa, Mommola-Raijala Huittisissa ja Leppisuo-Kanteenmaan Huittisissa/Punkalaitumella.

Hankkeen rakennuskohteet ja kartta löytyvät Tiehallinnon www-sivuilta www.tiehallinto.fi