c

Skanska Kodit Oy aloittaa vuonna 2006

Lehdistötiedotteet 12.12.2005 10.16 CET

Skanskan oma asuntoprojektikehitys Suomessa ja Virossa eriytetään varsinaista rakentamisliiketoimintaa harjoittavasta Skanska Talonrakennus Oy:stä Skanska Kodit Oy -nimiseen yhtiöön 1.1.2006 alkaen.

Skanska Kotien yhtiöittäminen on luonnollista jatkoa vuoden 2005 alussa tehdylle rakentamispalveluiden ja asuntoprojektikehityksen eriyttämiselle. Skanska Kodit Oy:n toimitusjohtaja on nykyinen Skanska Kotien maajohtaja Ilkka Joenperä. Hän on myös pohjoismaisen johtoryhmän jäsen.

Skanska Kodit on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä, johon kuuluvat Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja Tanska. Skanskan tavoitteena on olla johtava toimija asuntoprojektikehityksessä Pohjoismaissa. – Skanskan pohjoismainen näkökulma monipuolistaa asiakkaille tarjottavaa valikoimaa, toteaa maajohtaja Ilkka Joenperä.

Skanska Kodit Oy vastaa omaperustaisesta asuntotuotannosta, johon sisältyvät maanhankinta, markkinointi ja koko projektin toteutus. Rakentamisen osalta Skanska Kodit Oy toimii tilaajana.

Vuonna 2004 valmistui 1997 asuntoa Suomessa ja Virossa. Tällä hetkellä Skanska Kotien merkittäviä asuntoprojektikohteita ovat mm. Vantaan korkein tornitalo Kielotorni Tikkurilassa, Nummikortteli Oulussa ja Joutsenpuiston kortteli Turussa. Skanska Kodeilla on kaksi hanketta Espoon Asuntomessuilla 2006. Virossa on rakenteilla yli 250 asuntoa.

Monia kiinnostavia uusia hankkeita on myös käynnistymässä. Oulun Alppilaan on kehitteillä uusi laaja asuinalue. Kuopion saaristokaupungissa Skanska on mukana Europan Finland -organisaation kanssa järjestämässä Europan 8 -arkkitehtikilpailua nuorille eurooppalaisille arkkitehdeille.

Lisätietoja: Skanska Kodit, maajohtaja Ilkka Joenperä, puh. (09) 6152 2277, Contact Skanska Oy, viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

www.residentialnordic.skanska.com