c

Bookitin palkittu kännykkäsovellus Skanskan työmailla

Lehdistötiedotteet 2.7.2004 11.29 CET

"Operaattorit ja laitevalmistajat kannustavat innovatiivisten kamerakännykän hyötysovellusten käyttöönottoa. Nokia ja Elisa palkitsivat Bookit DDM-työturvallisuussovelluksen, jota on käytetty Skanskassa.

Skanska Tekran työmailla kamerakännykkäsovellus on saanut innostuneen vastaanoton, ja skanskalaiset ovat ideoineet sovellukselle ja kamerakännykälle uusia innovatiivisia käyttötapoja. Sovellus perustuu Bookit Oy:n kehittämään DDM-tekstiviestiteknologiaan, jonka avulla kenttätyöntekijöille voidaan välittää erilaisia työtehtäviä matkapuhelimeen.

”Palkinnon saanut Bookit DDM-työturvallisuussovellus kiinnitti raadin huomion sovelluksen helppokäyttöisyyden ansiosta”, sanoo Elisan palvelujohtaja Timo Rajala. Nokian myyntijohtaja Matti Parkkinen korostaa hyvien käytännönläheisten sovelluskohteiden tärkeyttä. ”Nokia haluaa kannustaa uusia kamerakännyköitä innovatiivisesti hyötykäyttöön tuovia yrityksiä kuten Bookitia ja Skanska Tekraa uusien sovellusten käyttöönottoon, jotta mobiiliteknologian ja kamerakännyköiden hyötykäyttö tulisi paremmin tutuksi”, hän toteaa. Kännykkäsovellusta käytetään Skanska Tekra Oy:stä kolmessa suuressa tietyöhankkeessa: Lohja–Lohjanharju, Jyväskylä–Kirri sekä Joroinen–Varkaus. Sovellusta hyödynnetään työmaatoimintojen ohjauksessa, työturvallisuustyössä, laatuprosessien kehittämisessä ja viestinnän tehostamisessa.

Bookit Oy:n DDM-teknologiaan perustuvia työmaasovelluksia on ollut käytössä työturvallisuusmittauksissa myös useilla Skanskan talonrakennustyömailla.

Skanska Tekran aluejohtaja Ville Saksin mukaan Bookit Oy:n teknologia valittiin nimenomaan sen monipuolisuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi. ”Rakennusteollisuudessa kenttäväki on liikkuvaa ja projektit toteutetaan yhteistyössä laajan alihankkijaverkoston kanssa. Bookitin teknologia tekee tehtävien kuittaamisen kännykällä todella helpoksi ja verkostonhallinta helpottuu.

""Sovellus tuo meille aikasäästöä, koska käynnit työmailla voivat hoitua kuvaviestien avulla. Tästä seuraa kustannustehokkuuden paraneminen ja töiden sujuvuus lisääntyy. Lisäksi kännykkä on ihanteellinen päätelaite rakennusteollisuuden tarpeisiin, koska kännykkä on jo valmiiksi kaikilla työntekijöillä ja alihankkijoilla”, Saksi jatkaa.

Lisätietoja Ville Saksi, Skanska Tekra Oy, puh. 040 8232 086, Contact "