c

Tallinnan lentoasema valittiin vuoden betonirakennukseksi Virossa

Lehdistötiedotteet 19.3.2009 0.00 CET

Skanska EMV:n toteuttama Tallinnan lentoaseman terminaalirakennus on valittu vuoden 2008 betonirakennukseksi Virossa. Matkustajaterminaalissa on käytetty betonia, lasia ja terästä vaikuttavana yhdistelmänä.

Alar Kullison Skanskasta kuvailee hanketta: ”Lentoaseman laajennustyö oli ainutlaatuinen kokemus ja todellinen haaste, koska lentoterminaali oli käytössä koko laajennustöiden ajan ja hanke oli teknisesti vaativa. Lopputuloksena saatiin hyvännäköinen rakennus ja viihtyisät tilat, jotka palvelevat päivittäin lukuisia matkustajia ja antavat maahan saapuville vieraille ensimmäisen vaikutelman koko maasta.”

Laajennustyön valmistuminen ajoissa oli tärkeää, jotta lentokenttä vastasi Schengen-alueen vaatimuksia Viron liittyessä lentokentän osalta EU:n Schengen-alueeseen 30.3.2008.

Hankkeeseen kuului terminaalirakennuksen ajanmukaistaminen ja laajentaminen sekä uuden ja vanhan asemarakennuksen liittäminen yhdeksi kokonaisuudeksi. Uudisosan laajuus on kaikkiaan 14 000 neliömetriä. Hanke sisälsi myös lentoaseman teknisten järjestelmien, matkatavaroiden käsittelyjärjestelmien, matkustajasiltojen, viestintäjärjestelmien sekä lennonvalvonta- ja turvallisuusjärjestelmien modernisointia ja laajentamista. Osin EU-rahoitteisen hankkeen urakkasumma oli noin 39,3 miljoonaa euroa.

Skanska EMV AS on Skanska Oy:n tytäryhtiö, joka vastaa Skanskan toiminnasta Virossa. Vuodesta 2000 Skanska-konserniin kuulunut Skanska EMV on yksi Viron suurimmista rakennusliikkeistä. Sen liikevaihto vuonna 2008 oli noin 112 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä on noin 350.