c

Skanska rakentaa If Vahinkovakuutusyhtiölle uuden toimitilan Espooseen

Lehdistötiedotteet 3.3.2005 10.16 CET

If Vahinkovakuutusyhtiö keskittää pääkaupunkiseudun toimintansa Espoon Niittykumpuun

Skanska rakentaa Sampo-konserniin kuuluvalle If Vahinkovakuutusyhtiölle uuden toimitilan Espoon Niittykumpuun, tarkemmin Niittymaalle. If keskittää Niittymaalle vuonna 2007 valmistuvaan toimitilaan kaikki pääkaupunkiseudun toimintonsa lukuun ottamatta henkilöasiakaskonttoreita ja myyntipisteitä. Toimistokiinteistö koostuu uudisrakennuksesta ja peruskorjatusta osasta.

– Ifin tavoitteena on jo pitkään ollut saada kaikki toiminnot saman katon alle. Turussa iso prosessi on jo pidemmällä ja oli oikein hyvä, että myös pääkaupunkiseudulla pääsimme vihdoin ja viimein ratkaisuun, sanoo Ifin Group Services -yksikön johtaja Pekka Meras.

Ifin Niittymaalle valmistuvan uuden toimitilan kehittää ja rakennuttaa Niittymaa Oy, jonka pääomistajia ovat Skanska Talonrakennus Oy ja Henki-Sampo sekä vähemmistöomistajana Catella Investments AB. Kiinteistöyhtiön tarkoitus on markkinoida Espoon Niittykummussa Länsiväylän varrella sijaitsevia noin 6 hehtaarin suuruisia maa-alueita. Nämä maa-alueet Niittymaa Oy ostaa Sampo Oyj:ltä ja If Vahinkovakuutusyhtiöltä. Catella Property Oy toimii projektin vastuullisena kiinteistömanagerina. If on solminut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen uudesta toimitalosta, jonka lopulliseksi omistajaksi tulee Nordisk Renting Oy.

Kesällä 2005 käynnistettävän Niittymaan rakennusprojektin ensimmäisen vaiheen laajuus on 15.000 m2. Skanska toteuttaa hankkeen projektinjohtourakkana. Kohteen pääsuunnittelija on Arkkitehdit Tommila Oy. Hankkeen kokonaisinvestointi on noin 46 miljoonaa euroa. Niittymaa sijaitsee Länsiväylän, Haukilahdenkadun ja Merituulentien rajaamalla maakaistalla Espoon Niittykummussa. Alueelle on suunniteltu toteutettavaksi toimistotaloja käyttäjien tarpeiden ja ideoiden pohjalta vaiheittain.

Lisätietoja: If Vahinkovakuutusyhtiö Oy, yksikön johtaja Pekka Meras, puh. 010 514 2000, 050 1931, Contact Vakuutusosakeyhtiö Henki-Sampo, kiinteistöjohtaja Kim Westberg, puh. 010 516 0752 Skanska Oy, toimitusjohtaja Juha Hetemäki, puh. (09) 6152 2245, Contact Catella Property Oy, toimitusjohtaja Timo Nurminen, puh. 010 5220 200

www.if.fi www.sampo.fi www.skanska.fi www.catella.fi