c

Rakennusurakoitsijoiden märkätilatutkimus

Lehdistötiedotteet 9.2.2001 12.53 CET

OSAAVA ASENTAJA JA YHTEENSOPIVAT TUOTTEET –AVAIN TOIMIVAAN MÄRKÄTILAAN

Skanska Suomi Oy:n toimitusjohtajan Mauri Niemen avauspuheenvuoro VTT:n tiedotustilaisuudessa 8.2.2001

Kosteuden hallinta rakennuksissa on tärkeää, koska siinä tapahtuneet virheet saattavat aiheuttaa pitkään jatkuessaan laajoja vaurioita. Kylpyhuone on paikka, jossa vettä käsitellään jatkuvasti, ja niin ollen sen moitteettoman toimivuuden varmistaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Rakennusurakoitsijoiden Skanskan, Polarin, NCC:n ja YIT:n sekä RTK:n toimesta käynnistettiin laaja aihetta koskeva tutkimus, jonka tarkoituksena oli parantaa rakentamisen laatua. Kosteusvarma kylpyhuone -tutkimus aloitettiin pintarakenteissa käytettävien materiaalien ominaisuuksien selvittämisellä. Ne ja eri tuotteiden yhteensopivuus sekä oikeat tekniset ratkaisut ovat virheettömän rakentamisen perusta, ja VTT:n tuotesertifionnin avulla tämä voidaan varmentaa.

Ei kuitenkaan riitä, että on selvitetty parhaat materiaalit ja menetelmät. Lopputulos ratkaistaan työmaalla ammattitaitoisten ja vastuunsa tuntevien tekijöiden työn tuloksena. Ammattitaidon perusta varmistetaan vedeneristäjien koulutuksella, joka tapahtuu joko yleisillä kursseilla tai yrityskohtaisesti yhteistyössä tuotetoimittajien kanssa. VTT:n myöntämät henkilösertifionnit luovat pohjan teoreettiselle tietämykselle ja tekniselle ammattitaidolle.

Rakentajien tiivis osallistuminen tuote- ja henkilösertifiointi- järjestelmien hyödyntämiseen käytännössä on osoitus koko rakennusalan tahdosta kehittää toimintaansa asiakkaidensa parhaaksi.

Lisätietoja:

Skanska Suomi Oy toimitusjohtaja Mauri Niemi, puh. (09) 6152 2320

Skanska Oy viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact

www.skanska.fi www.vtt.fi/rte/testing/palvelut/sertifiointi.htm