c

Skanska solminut Järvenpään Perhelän korttelin toteutuksesta puitesopimuksen

Lehdistötiedotteet 15.11.2011 11.30 CET

Järvenpään kaupunki, Perhelän korttelin kiinteistönomistajat sekä Skanska ovat solmineet puitesopimuksen Järvenpään keskustassa sijaitsevan korttelin asemakaavoituksen käynnistämisestä. Asemakaavan muuttaminen on ensimmäinen konkreettinen askel kohti Helsingintien ja Mannilantien kulmauksessa olevan korttelin uudisrakentamista.

Näkymä Sibeliuksenkadulta

Perhelän korttelin uudistaminen on ollut vireillä kauan. Nyt Järvenpään kaupunki on löytänyt yhteisen näkemyksen kiinteistönomistajien Järvenpään Liiketalo Oy:n, Asunto-Osakeyhtiön Helsingintie 16:n, Koy Sibeliuksenkatu 12:n sekä rakentaja Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa. Korttelin nykyiset rakennukset ovat tulleet elinkaarensa päähän, ja vaihtoehtoina on joko vanhojen rakennusten peruskorjaaminen tai uusien rakentaminen niiden tilalle.

Kortteliin suunniteltu liikekeskus ja asunnot vaativat paljon pysäköintipaikkoja. Järvenpäässä pysäköintipaikkojen rakentaminen maan alle ei savimaan ja korkealla olevan pohjaveden vuoksi onnistu, joten suunnitelmissa on tehdä kaksikerroksisen liiketalon katolle pysäköintitalo noin 600 autolle.

Taloudellisen kannattavuuden varmistamiseksi myös korttelin liike- ja asuinneliöt ovat ratkaisevassa asemassa. Suunnitelman mukaan kortteliin sijoitetaan liiketilaa lähes 14 000 kerrosneliömetriä ja yhteen noin 30-kerroksiseen asuintorniin yli 100 asuntoa. Korttelia koskevan arkkitehtikilpailun vuonna 2007 voittanut arkkitehtiryhmä A6 on edelleen hankkeessa mukana, mutta ehdotusta on matkan varrella muutettu.

”Solmun aukaisemisessa ratkaisevaa oli, että kaupunki toteuttaa pysäköintitalon ja jatkossa vuokraa pysäköintipaikat tarvitsijoille. Riittävästi asuinneliöitä taas saatiin mukaan suunnittelemalla tulevaisuuden kaupunkikeskustaa ylöspäin. Maamerkkimäinen asuintornitalo olisi Järvenpään ensimmäinen, mutta ei varmaan viimeinen, Järvenpään kehitysjohtaja Minna Karhunen uumoilee.

”Perhelän hankkeen toteutuminen on Järvenpään keskustan kehittämisen kannalta ratkaisevan tärkeää, sillä tarvitsemme kävelykadun toiseenkin päähän Prismakeskuksen vastapariksi vetovoimaisen kaupan keskuksen. Tämän hankkeen myötä Järvenpää entisestään vahvistaa asemaansa keskisen Uudenmaan kaupallisena ja hallinnollisena keskuksena ja asukkaat saavat kattavamman palvelutarjonnan omassa kotikaupungissaan”, toteaa kaupunginjohtaja Erkki Kukkonen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Perhelän hankkeeseen on vihdoin löydetty ratkaisu, joka näyttäisi olevan myös taloudellisesti toteutettavissa. Tulevan vuoden aikana suunnittelua jatketaan, ja toivomme, että hankkeelle saadaan toteutusmahdollisuudet kaavan myötä ensi vuoden aikana”, kertoo kiinteistöjohtaja Timo Laine Järvenpään Liiketalo Oy:tä edustavasta Pohjola Kiinteistösijoituksesta.

  

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 oli noin 880 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3100.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 13 miljardia euroa.