c

K-rauta mukaan Palokankeskukseen

Lehdistötiedotteet 4.9.2008 0.00 CET

Kesko on päättänyt avata K-raudan Palokankeskuksen laajennusosaan, jonka Skanska aikoo toteuttaa Jyväskylän maalaiskuntaan. K-raudan kokonaispinta-ala on noin 12 500 neliötä, josta lämmin tila käsittää 7 800 neliötä, puutarhamyymälä 1000 neliötä ja noutokatokset 2500 neliötä.

Skanska suunnittelee Palokankeskuksen kolmatta vaihetta Euromarketin ja Kotikeskuksen viereen. Jyväskylän maalaiskunnan kunnanhallitus hyväksyi asemakaava-ehdotuksen kokouksessaan 1.9. ja esittää sitä valtuuston hyväksyttäväksi. Skanska on tehnyt esisopimukset alueella olevien maiden ostosta sekä allekirjoittanut maankäyttösopimuksen kunnan kanssa. K-raudan lisäksi laajennusosaan tulee liiketilaa 20 000 neliötä.

"K-raudan tulo täydentää Palokankeskuksen palveluja. Käymme parhaillaan neuvotteluja muiden vuokralaisehdokkaiden kanssa. Mikäli kaikki sujuu suunnitellusti, pääsemme rakentamaan jo tämän vuoden puolella," kertoo aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Keskon Järvi-Suomen aluejohtaja Merja Haverinen kertoo hankkeesta: "K-rauta-hanke on menossa eteenpäin, ja olemme siihen hyvin tyytyväisiä. Tämä K-rauta täydentää verkostoamme Jyväskylän alueella ja lisää merkittävästi tarjontaa asiakkaillemme." K-raudan arvioidaan valmistuvan vuoden 2009 loppupuolella. Valmistuttuaan se työllistää noin 60 henkilöä.

"Tämän vaiheen toteutuminen luo Palokankeskuksesta yhteensä yli 80 000 kerrosneliön suuruisen ja koko Keski-Suomea ajatellen erittäin vahvan liiketoiminta-alueen, jossa on kaikkiaan noin 600 työpaikkaa. Rakennusaikaisilla ja uusilla pysyvillä työpaikoilla, verotuloilla, maanmyyntituloilla ja muilla sopimuskorvauksilla on suuri merkitys Jyväskylän maalaiskunnalle ja myös Uudelle Jyväskylälle", kertoo apulaiskunnanjohtaja Erkki Talvitie.

Skanska on toteuttanut myös Palokankeskuksen ensimmäisen ja toisen vaiheen.

Lisätietoja:

Keskon Järvi-Suomen aluejohtaja Merja Haverinen, puh. 050 386 0672, Contact

Jyväskylän maalaiskunta, apulaiskunnanjohtaja Erkki Talvitie, puh. 050 561 1529, Contact