c

Skanska rakentaa vapaa-ajan asuntoja Laukaan Peurunkaan

Lehdistötiedotteet 20.5.2011 8.05 CET

Skanska rakentaa vapaa-ajan asuntoja yhteistyössä Peurunka-konsernin kanssa. Viisikerroksiseen As. Oy Laukaan Peurantähteen tulee 41 asuntoa. Peurantähti sijaitsee Peurungan kylpylähotellin vieressä Laukaan kunnassa, 25 kilometrin päässä Jyväskylästä.

Vapaa-ajan asunnot myydään täysin normaalin asuntokaupan tapaan, ja asunnonomistaja voi halutessaan antaa asuntonsa Peurungan vuokrattavaksi silloin, kun ei itse sitä käytä. ”Asukkaalle helppo ja turvallinen vuokraustapa lisää vapaa-ajan asunnon käytettävyyttä ja mahdollistaa paitsi ympäristötehokkaan ja vaivattoman lomailun myös mahdollisuuden vuokratuottoihin. Tarvittaessa asunnot myös sisustetaan ja varustellaan valmiiksi. Huoneistot ovat kooltaan 38–70 neliötä, ja asunnonostajalla on mahdollisuus valita eri sisustuspakettivaihtoehdoista”, kertoo hankekehityspäällikkö Seppo Riihelä Skanskasta. ”Asuntojen ennakkomarkkinointi on juuri aloitettu, ja tavoitteena on aloittaa rakentaminen tänä syksynä.”

”Peurunka on mainio ympäristö vapaa-ajan asunnoille niin kesällä kuin talvella. Tarjolla on kylpylähotellin palvelut ja aktiviteetit. Kauniissa Järvi-Suomen maisemissa on hyvät ulkoilumaastot patikointiin, pyöräilyyn ja hiihtoon. Läheltä löytyvät mahdollisuudet myös ratsastamiseen, kalastukseen ja golfiin eikä laskettelukeskukseenkaan ole pitkä matka. Peurungasta on myös lyhyt matka Jyväskylän ja lähikuntien  kulttuuritapahtumiin”, kuvailee aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.

Parhaillaan Peurunkaan rakennetaan uutta kylpylää sekä kongressi- ja liikuntakeskusta, joten palvelut paranevat entisestään. Uudistettu kylpylä avataan vuoden 2011 loppupuolella. Modernia valotekniikkaa hyödyntävään elämyskylpylään tulee muun muassa 129 metriä pitkä vesiliukumäki sekä useita porealtaita.

Hotellin yhteyteen on lisäksi rakenteilla kongressi- ja tapahtumakeskus, jonka tarjontaan kuuluu 4-ratainen keilahalli, useita kuntosaleja ja palloilukenttiä sekä kokous-, kongressi- ja näyttelytilaa. Keskus valmistuu alkuvuonna 2012. Pääurakoitsijana toimii Skanska Talonrakennus.

”Peurantähden vapaa-ajan asunnot tulevat todelliseen tarpeeseen, sillä majoitustilojen ja ennen kaikkea tämänkaltaisten perhehuoneistojen kysyntä on kasvanut jatkuvasti”, toteaa Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta.