c

Skanska järjestää maailmanlaajuisen työturvallisuusviikon jo kahdeksannen kerran 22.–28.10.

Lehdistötiedotteet 19.10.2012 8.00 CET

Maanantaina 22. syyskuuta käynnistyy Skanskan vuosittainen maailmanlaajuinen työturvallisuusviikko. Yli 10 000 hankkeessa 18 maassa Skanska-konsernin 53 000 työntekijää sekä tuhannet asiakkaat, aliurakoitsijat, tavarantoimittajat ja muut yhteistyökumppanit osallistuvat työturvallisuustapahtumiin. Tämä tekee Skanskan kahdeksannesta työturvallisuusviikosta suurimman yksittäisessä yrityksessä järjestettävän työturvallisuustapahtuman maailmassa.

Vuonna 2012 työturvallisuusviikon teemana on henkilökohtainen sitoutuminen. Alun perin työturvallisuusviikon lähtökohtana oli, että jos on mahdollista työskennellä viikko ilman tapaturmia, se on mahdollista myös pidemmällä ajanjaksolla. Nyt teemaviikon järjestäminen muistuttaa turvallisuuden tärkeydestä tehostetusti. ”Haluamme kiinnittää huomiota siihen, mitä teemme työturvallisuusviikon aikana eri lailla toisin kuin muulloin – ja tehdä siitä jokapäiväistä toimintaa”, sanoo turvallisuuspäällikkö Antti Leino Skanskasta.

”Vuonna 2004 aloittamamme systemaattinen työ työturvallisuuden parantamiseksi on tuottanut tulosta. Parin vuoden notkahdus näyttää nyt olevan ohi, ja suunta on ollut selvästi parempaan. Tänä vuonna tapaturmataajuus on ollut 6,2. Tavoitteemme vuonna 2012 on 4,5”, kertoo Leino.

”Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota turvallisuuskulttuurin parantamiseen, tehneet yksikkökohtaiset toimintasuunnitelmat, nostaneet esiin positiivisia onnistumisia. Toimihenkilöt ovat aloittaneet laajamittaisen työturvallisuuden verkkokoulutuksen. Lisäksi olemme kiinnittäneet huomiota toimitusketjun turvallisuuteen, ja tänä vuonna palkitsemmekin hyvän turvallisuustason omaavia aliurakoitsijoita alueellisesti ja yksiköittäin”, kertoo Leino. Työturvallisuusviikkoon liittyen palkitaan Sjöman Helsingin Nosturit Oy, Tmi SE-LA Works, Rudus Oy, Maanrakennus Ahti Virtanen Oy, Lumon Suomi Oy, VMT Steel Oy, Sioma Oy, Urakointiasennus M Rautio Oy, Mekanox Oy ja Normi-konserni.

Työturvallisuustason mittarina käytetty tapaturmataajuus kertoo, kuinka monta vähintään yhden päivän sairausloman aiheuttanutta tapaturmaa sattuu miljoonaa työtuntia kohden.

Tänä vuonna viikon erityisteemana Suomessa on työmaahan perehdyttäminen. ”Uusien työntekijöiden vastaanotto ja työmaahan perehdytys nostaa tai laskee työturvallisuuden riman. Tärkeää on perehdyttää myös työmailla vierailevat henkilöt”, toteaa Leino.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Antti Leino, HSE-johtaja