c

Skanska jatkaa rakentamista Radiokadun korttelissa Länsi-Pasilassa

Lehdistötiedotteet 12.4.2010 10.00 CET

Skanska aloittaa uuden asuinkerrostalon rakentamisen Länsi-Pasilaan Helsinkiin Keskuspuiston tuntumaan. As. Oy Helsingin Gramofoni on osa Radiokadun neljän talon korttelia, joista on jo valmistunut kaksi, Kide ja Ula. Gramofonin jälkeen seuraa Transistori.

”Helsingissä on kysyntää pienille ja keskikokoisille asunnoille hyvien liikenneyhteyksien varrella. Kehittyvä Pasila kiinnostaa asuinpaikkana. Länsi-Pasilassa houkuttelee luonnonläheinen sijainti Keskuspuiston vieressä, ydinkeskustaan on matkaa vain kolmisen kilometriä ja sujuvat yhteydet kaikkialle”, kertoo Skanska Kotien myyntijohtaja Markku Koivu.

”Nyt ennakkomarkkinoinnissa on Gramofoni, johon tulee etupäässä pienehköjä asuntoja. Erityistä huomiota on kiinnitetty piha-alueisiin, jotka maisema-arkkitehti Pekka Eurasto on suunnitellut japanilaista tyyliä mukaillen. Pihat ovat osittain talojen yhteisiä, ja ne on nostettu pihakannelle erilleen liikenteestä”, jatkaa Markku Koivu.

Gramofonin rakentaminen alkaa toukokuussa 2010, ja se valmistuu syyskuussa 2011. Arkkitehtisuunnitelusta vastaa Vuorelma Arkkitehdit.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2009 oli noin 800 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2500.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on noin 53 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2009 oli lähes 13 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myyntijohtaja Markku Koivu, Contact, puh. 020 719 2216

Markkinointijohtaja Cristina Rinnetie-Uski, Contact, puh. 020 719 2300

www.skanska.fi

www.skanska.fi/kodit

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Cristina Rinnetie-Uski, Markkinointi- ja viestintäjohtaja