c

Skanska voitti Keski-Suomen rakennusalan työturvallisuuskilpailun

Lehdistötiedotteet 29.8.2006 14.36 CET

Skanska Talonrakennus Oy:n työmaa voitti Rakennusteollisuus RT ry:n, Rakennusliitto ry:n ja Keski-Suomen työsuojelupiirin järjestämän rakennusalan työturvallisuuskilpailun 2006. Palkittu työmaa on As Oy Jyväskylän Siltaranta, sai kunniamaininnan.

Kilpailuun osallistui 18 rakennustyömaata viidestä rakennusliikkeestä. Kilpailuarvioinnit tehtiin TR-mittauksella. TR-mittari on talonrakennustyömaan työturvallisuuden havainnointimenetelmä, jonka avulla saadaan selville työmaan työturvallisuuden taso (=TR-taso) prosenttilukuna. Mittauksen suorittaja kiertää työmaalla ja arvioi, onko turvallisuuteen vaikuttavista asioista huolehdittu oikein. Jyväskylän Pookissa mittausten keskiarvo oli 98 %. Kilpailussa parhaiten menestyneet työmaat erottautuivat kilpailijoistaan siisteyden ohella erityisesti putoamissuojausten ja henkilösuojauksen suhteen.

– Aloitimme Skanskassa viime vuonna määrätietoisen työn työturvallisuuden parantamiseksi, ja se on tuottanut tulosta. Vuonna 2005 tapaturmataajuutemme parani 40 %:lla edellisvuoteen verrattuna. Tavoitteenamme on olla työturvallisuudessa rakennusalan kärjessä. Tunnustus tässä kilpailussa on yksi osoitus onnistumisesta, kertoo aluepäällikkö Jorma Mustakangas.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut ja asuntojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, maa- ja ympäristörakentaminen sekä talotekniikkapalvelut. Asuntojen projektikehityksestä eli omaperustaisesta asuntotuotannosta vastaa Skanska Kodit. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli 1061,6 milj. euroa ja henkilöstön määrä noin 3500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluepäällikkö Jorma Mustakangas, Contact, puh. 014 819 5526, 0400 672 617, Skanska Oy, viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, Contact, puh. (09) 6152 2426