c

Skanska rakentaa Hakliftille uusia tiloja Kaarinaan

Lehdistötiedotteet 14.2.2007 15.25 CET

"Kaarinan kaupunkiin kohoaa teollisuushalli ja toimistotiloja nostoapuvälineitä valmistavalle Haklift ABT Oy:lle. Hankkeen kokonaisinvestoinnin arvo on noin 11 miljoonaa euroa, ja se on tämän hetken merkittävin rakennushanke Kaarinassa.

""Kaarinan kaupunki on tyytyväinen, että Haklift on päättänyt sijoittua Krossin alueelle. Nyt toteutuva rakennushanke on merkittävä työpaikkojen tuoja alueelle ja on positiivista, että yritys pystyy nyt toteutuvan hankkeen avulla parantamaan toimintaedellytyksiään Kaarinassa. Samalla investointi osoittaa Krossin alueen kasvavaa vetovoimaa ja kilpailukykyisyyttä merkittävien yritysten sijoittumisalueena"", sanoo Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Lappi.

Noin 10 000 neliömetrin kokoisen teollisuushallin maarakennus- ja perustusvaihe on parhaillaan käynnissä. Rakennus valmistuu syyskuun lopussa 2007. Se sijaitsee Krossin kehittyvällä alueella, jolla on myös muita toimitila- ja teollisuusrakennuksia.

Skanska on perustajaurakoitsijana hankkeessa, jota varten perustamansa kiinteistöyhtiön osakekannan se on myynyt Pohjola Kiinteistösijoitus Oy:n hallinnoimalle rahastolle. Haklift tulee rakennukseen vuokralaiseksi.

""Uudet tilat tulevat enemmän kuin tarpeeseen. Nyt toimimme kahdessa eri toimipisteessä ja varastot sijaitsevat viidessä eri paikassa. Kasvumme on ollut yli 20 prosentin vauhdissa ja jatkuu vieläkin kiivaammin, varsinkin kun uusin tuoteperheemme, trukit ja muut sähköiset materiaalinkäsittelylaitteet, kehittyy voimakkaasti"", sanoo Hakliftin toimitusjohtaja Kimmo Haapa.

Haklift ABT Oy on vuonna 1997 perustettu nostimiin, nostoapulaitteisiin, materiaalinkäsittelylaitteisiin sekä kuorman- ja lastinsidontalaitteisiin erikoistunut yhtiö. Yhtiö on osa kansainvälistä Axel Johnsson International -konserniin kuuluvaa Forankra-yhtiöitä. Haklift on alansa johtava yhtiö Suomessa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2006 oli n. 16 miljoonaa euroa.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut ja asuntojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Asuntojen projektikehityksestä eli omaperustaisesta asuntotuotannosta vastaa Skanska Kodit. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2005 oli 1061,6 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Haklift ABT Oy toimitusjohtaja Kimmo Haapa, puh. 040 5619 955 Contact

www.haklift.com

Pohjola Kiinteistösijoitus Oy toimitusjohtaja Markku Mäkiaho, puh. 010 252 7272 Contact

www.pohjola.fi

Skanska Talonrakennus Oy aluejohtaja Jari Pölönen, puh. 0400 787 376 Contact

Skanska Oy viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, puh. 040 587 2642 Contact

www.skanska.fi

"