c

NovaPark-ostospuisto Lapualla etenee

Lehdistötiedotteet 2.9.2005 9.57 CET

Lapuan kaupunki ja Skanska Talonrakennus Oy ovat allekirjoittaneet NovaPark-ostospuiston kehittämissopimuksen. Sopimuksen tarkoituksena on, että Skanska kehittää ja toteuttaa NovaPark-ostospuiston valtateiden 16 ja 19 risteykseen Lapuan kaupungin omistamalle maa-alueelle. Skanskalla on oikeus ostaa maa-alue, kun asemakaava on laillistettu ja riittävä käyttäjämäärä on sitoutunut hankkeeseen.

– NovaPark on merkittävin projektikehityshankkeemme Pohjanmaalla. Lapuan kaupunki valitsi Skanskan kehittäjäksi siksi, että olemme mukana useissa kaupan kehityshankkeissa eri puolilla maata, kertoo Skanskan aluejohtaja Jyrki Lautarinne.

Alueen kaavoitus on käynnissä. Tavoitteena on, että osayleiskaava valmistuu vuoden 2005 aikana ja asemakaava vahvistetetaan vuoden 2006 alkupuolella. Tämä mahdollistaisi rakentamisen käynnistämisen siten, että ensimmäinen vaihe avautuisi vielä vuoden 2007 aikana.

– Hankkeen ennakkomarkkinointi on jo käynnissä, ja neuvottelut potentiaalisten ankkuriyritysten kanssa on aloitettu. NovaPark on herättänyt melkoisesti kiinnostusta kaupan toimijoiden keskuudessa. Kyselyistä ja yhteydenotoista valtaosa on tullut muualta kuin Lapualta, vahvistaa Lautarinne.

Skanskan ja Lapuan kaupungin välinen sopimus koskee kokonaisuudessaan runsaan 20 hehtaarin maaluetta. Ensivaiheessa tavoitteena on ottaa käyttöön noin kolmasosa alueesta ja toteuttaa sille noin 15.000–20.000 m2 myymäläpinta-alaa, joka muodostuu useasta eri rakennuksesta.

Ostospuiston liikeidea on olla uuden tyylin viihtyisä, väljä ja monipuolisia palveluja tarjoava kaupan keskittymä yli 100.000 asukkaan vaikutusalueella. Kaupallinen tarjonta muodostuu päivittäistavarasta sekä määrällisesti ennen kaikkea rakentamisen, sisustuksen, maatalouden ja vapaa-ajan liikkeistä. Konsepti painottuu ns. volyymikauppaan, jossa on kuitenkin mukana myös päivittäistavaraa. NovaPark tulee muodostamaan laajan palvelukeskuksen myös ohikulkuliikenteelle.

– NovaPark vaikuttaa positiivisesti Lapuan kehittymiseen. Asuntorakentaminen on erittäin vilkasta, ja teollisuustonttien kysyntä on kasvanut. Uskon tämä kehityksen jatkuvan, kun NovaParkin ansiosta edelleen parantuvat palvelut houkuttelevat ihmisiä ja yrityksiä Lapualle, toteaa Lapuan elinkeinotoimenjohtaja Jouko Vuolle.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jyrki Lautarinne, puh. (03) 234 5560, 040 505 1348, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, markkinointijohtaja Risto Linnankoski, puh. (09) 6152 2722, 040 722 1341, Contact

Lapuan kaupunki, elinkeinotoimenjohtaja Jouko Vuolle, puh. (06) 438 4050, 044 438 4050, Contact

www.novapark.fi www.lapua.fi