c

Peurungan kylpylä harjakorkeudessa - Skanska aloittaa lomahuoneistojen rakentamisen kylpylän yhteyteen

Lehdistötiedotteet 15.9.2011 14.30 CET

Laukaassa Peurungan uudessa kylpylärakennuksessa vietetään harjannostajaisia tänään 15.9.2011. Skanskan rakentama kylpylä valmistuu joulukuussa 2011 ja tapahtuma- ja liikuntakeskus Peurunka Areena keväällä 2012. Lisäksi Peurunka-konserni ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen tonttikaupasta, ja Skanska aloittaa myös huoneistohotellina toimivien vapaa-ajan kotien rakentamisen alueelle vielä syyskuussa.

Modernia valotekniikkaa hyödyntävään teemakylpylään tulee muun muassa 130 metriä pitkä vesiliukumäki sekä useita porealtaita. Sisustuksen teemana on avaruus. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Anita Höttönen Pöyry Architects Oy:stä.

 ”Uuden kylpylän myötä Peurungan palvelutaso nousee merkittävästi erityisesti lapsiperheiden näkökulmasta. Ainutlaatuinen projisointitekniikka mahdollistaa erilaisten teemojen tuomisen kylpylämaailmaan, ja ensimmäinen teema tulee olemaan avaruuden painottomuuden illuusio. Lisäksi 14 metriä korkeasta lasitornista lähtevä Pohjoismaiden pisin vesiliukumäki on täysin uutta Peurungassa,” kertoo Peurungan toimitusjohtaja Seppo Virta.

 Keväällä valmistuva Peurunka Areena, tapahtuma- ja liikuntakeskus, tarjoaa tapahtuman järjestäjille uuden mahdollisuuden tapahtumien tuottamiseen Keski-Suomessa. Samalla Peurungan sisä- ja ryhmäliikuntapalvelut uudistuvat kokonaisuudessaan.

 Uuden huoneistohotellin Laukaan Peurantähden tilat mahdollistavat valmistuessaan pidempiaikaisen loma-asumisen täydellisesti varustetuissa huoneistoissa. Nämä 41 korkeatasoista huoneistoa mahdollistavat myös isompien tapahtumien asiakkaiden majoittamisen ja kasvattavat Peurungan majoituskapasiteetin 500:sta noin 700:aan. 

 Viisikerroksisen Laukaan Peurantähden huoneistot ovat kooltaan 38­70 neliötä.  ”Vapaa-ajan kodit ovat herättäneet paljon kiinnostusta, ja niistä on varattu jo yli puolet.  Ostajia kiinnostaa malli, jossa voi antaa huoneistonsa Peurungan vuokrattavaksi silloin kun ei itse sitä käytä. Suunnitelmissamme on kaikkiaan kolmen vastaavan kohteen rakentaminen,” sanoo aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta.