c

Skanska rakentaa Bella Veneille jälleen tehtaan

Lehdistötiedotteet 13.3.2007 9.52 CET

"Skanska rakentaa Bella Veneet Oy:lle uuden venetehtaan Kuopion Siikaniemeen. Tehtaan rakentaminen alkaa maaliskuussa, ja se valmistuu marraskuussa 2007. Hankkeen kokonaiskustannus on noin 7 miljoonaa euroa, ja kooltaan rakennus on noin 46 000 kuutiometriä (6 150 bruttoneliömetriä).

Skanska on myös saneerannut Bella Veneet Oy:lle Kuopiossa tuotantolaitoksen, joka saadaan tuotantokäyttöön helmikuun alusta lähtien. Kohteessa on 3 000 neliömetriä, ja hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin 3 miljoonaa euroa. Saneeratuissa tiloissa valmistetaan Bellan Falcon-mallistoa. Saneerattu tuotantolaitos korvaa kesällä Leväsentiellä tulipalossa tuhoutuneen laitoksen.

Skanska on työskennellyt Bellan rakennushankkeiden parissa aikaisemminkin: Elokuussa 2006 valmistui Kuopioon tuotekehityshalli, jossa valmistetaan ja testataan uusia venemalleja. Edellisenä vuonna puolestaan otettiin käyttöön neljän tuotantolinjan tehdas. Bellalla on tehtaita Kuopion lisäksi Kokkolassa, Luodossa ja Pietarsaaressa.

""Olemme olleet tyytyväisiä Skanskan työn laatuun ja siihen, miten toiveemme on otettu huomioon kohteidemme suunnittelussa ja toteutuksessa"", sanoo Bella-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Raimo Sonninen.

Sonninen palkittiin 17.11.2006 Vuoden kasvuyrittäjä -palkinnolla, joka jaettiin neljännen kerran. Sonnisen tie vie ensi keväänä Monacon Monte Carloon, jossa hän edustaa Suomea maailmanlaajuisessa Vuoden kasvuyrittäjä -kisassa.

Bella-Veneet Oy:n on Suomen ja Pohjoismaiden johtava lasikuitumoottoriveneiden valmistaja. Bellan veneitä valmistetaan Suomessa seitsemällä tehtaalla sekä alihankintana, ja tuotannosta vientiin menee 78 %. Bella-Veneiden tuotemerkkejä on kolme: Bella, Flipper ja Aquador.

Skanskan toiminta Suomessa ja Virossa kattaa rakentamispalvelut sekä asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Asuntojen projektikehityksestä eli omaperustaisesta asuntotuotannosta vastaa Skanska Kodit. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1014,3 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Bella Veneet Oy toimitusjohtaja Raimo Sonninen, puh. 0400672 414 Contact

www.bellaboats.fi

Skanska Talonrakennus Oy aluepäällikkö Tarmo Stjerna, puh. 040 5947 233 Contact

Skanska Oy viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, puh. 040 587 2642 Contact

"