c

Skanskalaisille Kestävä Kivitalo -palkinnot

Lehdistötiedotteet 4.5.2004 7.38 CET

Kestävä Kivitalo -yritysryhmä on perustanut nimeään kantavan palkinnon, jonka tarkoituksena on edistää hyvää ja kestävää kivirakentamista.

Ensimmäisten palkittujen joukossa on kolme skanskalaista. Johtaja Leo Jokisalo, työpäälliköt Jari Iso-Anttila ja Hannu Lamminaho palkittiin heidän panoksestaan Kartanonkosken alueen materiaali- ja rakennustapavalinnoissa sekä rungon ja julkisivujen toteutuksessa.

Skanska aloitti rakentamisen Kartanonkoskella vuonna 2000. Tähän mennessä on valmistunut 9 asuintaloa, joissa on yhteensä 328 asuntoa. Näistä Skanskan myytäviä asuntokohteita on 6, yhteensä 153 asuntoa. Parhaillaan on rakenteilla 7 asuintaloa, yhteensä 217 asuntoa. Niistä Skanskan myytäviä asuntokohteita on 5, joissa on 107 asuntoa. Alue valmistuu Skanskan osalta vuonna 2006.

Palkintolautakunta antoi tunnustusta Jokisalon ja Iso-Anttilan pitkäjänteiselle kehitystyölle. He ovat tehneet paikallarakentamisen kehitystyötä jo lähes 10 vuoden ajan Kestävä Kivitalo -yritysryhmän asiantuntijoiden kanssa.

Historian ensimmäiset Kestävä Kivitalo -palkinnot jaetaan tiistaina, 4. 5.2004 Päivä betonista ja tiilestä -seminaarin yhteydessä.

Kolme muuta palkinnonsaajaa ovat: maankäyttöinsinööri Tuula Hurme Vantaan kaupungilta, Polar Kiinteistöt Oyj:ssä aiemmin toiminut kiinteistökehitysjohtaja Maarit Tuomainen sekä arkkitehti SAFA Patrick Eriksson Eriksson Arkkitehdit Oy:stä. Palkitut saavat palkinnon tunnustuksena merkittävästä panoksesta Kartanonkosken kaupunginosan kaavoituksessa, suunnittelussa ja toteutuksessa kivi- ja paikallarakentamisen hyviä perinteitä vaalien.

– Kaikki palkitut ovat omassa työssään ottaneet esimerkillisellä tavalla huomioon betonin ja tiilen sekä paikallarakentamisen tarjoamat mahdollisuudet. Palkinnon sääntöjen mukaan palkittavan kohteen tulee täyttää ja jopa ylittää sille asetetut vaatimukset mm. kestävyyden, ääneneristävyyden ympäristöön soveltuvuuden, kauneuden sekä taloudellisuuden osalta. Kartanonkoski täyttää nämä kriteerit varmasti, kiitos palkittujen henkilöiden ja monen muun tahon ammattitaidosta ja rohkeudesta heittäytyä projektiin ennakkoluulottomasti, Kestävä Kivitalo -ryhmän projektipäällikkö Kauko Linna sanoo.

Kartanonkoskesta onkin syntynyt alueen kehittäjien, rakennuttajien, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden yhteistyönä viihtyisä, omaleimainen ja arvostettu kivirakenteinen ja pääosin paikallarakennettu kaupunginosa.

Kestävä kivitalo -ryhmän jäsenyritykset ovat: Lohja Rudus Oy Ab, Optiroc Oy Ab Wienerberger Oy Ab, Fundia Betoniteräkset Oy, Tammet Oy ja Betonikeskus/Valmisbetoni.

www.kivitalo.fi