c

Skanska ja Helsingin kaupunki yhteistyössä Kruunuvuorenrannassa sijaitsevan maa-alueen suunnittelussa asuinalueeksi

Lehdistötiedotteet 4.12.2012 11.00 CET

Skanska on sopinut Shell Overseas Investments B.V:n kanssa Helsingin Laajasalossa Kruunuvuorenrannan pohjoisosassa, Kruunuvuoressa, sijaitsevan maa-alueen kaupasta. 

”Kruunuvuorenrannasta tulee Helsingin uusi helmi, joka tarjoaa kaupunkiasumista merellisessä ympäristössä, lähellä luontoa ja upean merimaiseman äärellä”, sanoo Skanska Kotien aluejohtaja Juhani Aspara

”Skanska ja Helsingin kaupunki työstävät alueen konseptisuunnittelua yhteistyössä. Konseptin pohjalta viedään eteenpäin alueen kaavasuunnittelua, jossa teollisuuskäytössä ollut alue muutetaan asuinkäyttöön”, kertoo projektipäällikkö Riitta Jalkanen Helsingin kaupunkisuunnitteluvirastosta.

Skanskalla on sopimus Shell Overseas Investments B.V:n kanssa Shellin omistaman Kruunuvuori Real Estate Oy:n koko osakekannan hankkimisesta. Omistusoikeus maa-alueeseen siirtyy Skanskalle, kun yhtiön omistaman maa-alueen puhdistustyöt on saatettu loppuun. Skanskan hankkima alue on osa Kruunuvuorenrantaa, josta tulee merellinen uusi asuinalue. Kruunuvuorenrantaan muuttaa kaiken kaikkiaan 2020-luvun puoleenväliin mennessä arviolta 11 000 asukasta.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2011 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 3360.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2011 oli yli 13 miljardia euroa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Juhani Aspara, Aluejohtaja