c

Skanska esittelee Porin loma-asuntomessuilla monikäyttöisen kausiasunnon – Villa Grey, messukohde 5

Lehdistötiedotteet 12.6.2008 9.33 CET

"Skanska on toteuttanut Porin loma-asuntomessuille Villa Greyn. Meren rannalla sijaitseva huvila soveltuu niin yrityksen edustus- ja virkistyskäyttöön kuin loma-asumiseenkin ympäri vuoden.

Rakennus jakaa tontin kahteen osaan: rantaan aukeavaan pohjoispihaan ja suojaisaan eteläpihaan. 92 neliön suuruisessa huvilassa on kolme makuuhuonetta erotettuna omaksi rauhalliseksi osastokseen. Keittiö, ruokailutila ja oleskelutila muodostavat yhtenäisen tilan, joka mahdollistaa tilaisuuksien järjestämisen isollekin ryhmälle. Kolmeen suuntaan aukeavat suuret ikkunat tarjoavat valoa ja merellistä maisemaa.

Erillisessä rakennuksessa olevaan saunaan on katosyhteys, ja saunalta on suorat yhteydet molemmille ulkoalueille.

Arkkitehti Michael Küttner kuvailee pihan mahdollisuuksia: ""Rannan puoleinen iso terassi aukeaa aamu- ja ilta-aurinkoon. Se mahdollistaa suojaisen kylpemisen paljussa vaihtoehtona meressä uimiselle. Pihalla sijaitsee myös iso katettu tila sateen varalle. Siinä on myös tilaa vesiurheilu-välineille ja laiturille veneiden satamaksi. Eteläpiha, varsinainen perheen ulko-olohuone, aukeaa etelään ja länteen. Korkea katettu tila rakennusten välissä isoine lasiseinineen kurkistaa ikkunana merelle.""

""Villa Greyn sisustuksessa on otettu huomioon rakennuksen sijainti meren rannalla, suurista ikkunoista näkyvä luonto ja suomalainen vähäeleisyys"", kertoo sisustusarkkitehti Anu Leinonen. ""Lähtökohtana on ollut yrityksen loma- ja edustuskäyttö, mutta sisustusratkaisut toimivat myös yksityisessä käytössä. Värimaailma muodostuu harmaan eri sävyistä sekä mustasta ja valkoisesta. Kalusteiksi valittiin suomalaiseen maisemaan hyvin sopivat Artekin kalusteet.""

Rakennuksen ovat suunnitelleet Michael Küttner ja Markku Haaslahti Arkkitehtitoimisto Kϋttner Ky:stä, ja sisustussuunnittelusta on vastannut Anu Leinonen Suunnittelutoimisto Allasta.

Loma-asuntomessut järjestetään Reposaaressa Porissa 13.6.–19.6. ja 23.6. –6.7.2008.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jari Pölönen, puh. 020 719 4026, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 020 719 2384, Contact

www.skanska.fi www.pori.fi/loma-asuntomessut/ "