c

Skanska rakentaa lentoaseman alle Kehäradan pääasemapaikan

Lehdistötiedotteet 19.10.2009 10.25 CET

Skanska ja Ratahallintokeskus ovat tehneet sopimuksen Helsinki-Vantaan lentoaseman alle louhittavasta Kehäradan osuudesta. Rakennustyöt alkavat marraskuun alussa ja valmistuvat huhtikuussa 2011. Sopimuksen urakkasumma on noin 23,3 miljoonaa euroa.

Urakka sisältää noin 330 000 m3 erityisen vaativaa louhintaa lentoaseman alla, jossa Kehärata tulee kulkemaan. ”Louhittavaa tunnelia on rinnakkain kaksi puolentoista kilometrin linjaa. Tunneleihin rakennetaan lentoaseman pääasemapaikka sekä neljä hissikuilua”, kertoo rakennuspäällikkö Teuvo Suominen Skanskalta.

Kehärata on Helsinki-Vantaan kansainväliselle lento¬asemalle tuleva raideyhteys, joka parantaa koko seudun joukkoliikennetarjontaa, sekä oleellinen osa kaupunkirataverkkoa. Kehäradan rakentaminen alkoi keväällä 2009 ja liikennöinti radalla alkaa vuoden 2014 puolivälissä.

Rata alittaa lentoaseman alueen kaikkiaan kahdeksan kilometriä pitkässä kaksoistunnelissa. Tunneli alkaa lännestä tultaessa Katriinantien ja Tikkurilantien risteyksen koillispuolella ja nousee pintaan Ilolassa Laaksotien itäpuolelle ja Koivukylänväylän eteläpuolelle sijoittuvalla alueella. Ratatunneleiden väliin louhitaan yhdystunnelit noin 200 metrin välein. Skanska on rakentanut Kehärata-projektissa myös Aviapoliksen ja lentoaseman ajotunnelit suuaukkoineen. Louhintatyöt aloitettiin toukokuussa 2005.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy, rakennuspäällikkö Teuvo Suominen, puh. 020 719 2859, Contact

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Teuvo Suominen, Tulosyksikön johtaja