c

Skanskan Allergiakodit markkinoille

Lehdistötiedotteet 18.1.2001 9.35 CET

Skanskan Allergiakodit markkinoille yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa

Skanska ja Allergia- ja Astmaliitto ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tarkoituksena on parantaa allergisten elämänlaatua ja edesauttaa terveellistä asumista kehittämällä ja toteuttamalla yhteistyössä Skanskan Allergiakoteja.

Ensimmäisenä rakennusliikkeenä Suomessa Skanska markkinoi asuntoja, jotka on alusta alkaen suunniteltu helpottamaan allergiaa ja astmaa sairastavien elämää. Skanskan Allergiakodeissa erityis-vaatimukset otetaan huomioon jo asuntojen suunnittelu- ja rakennusvaiheessa.

Skanskan Allergiakodeissa luodaan edellytykset paremmalle sisäilmalle. Skanskan Allergiakodeissa mm. rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä M1-luokan tuotteita. Koneellisessa ilmanvaihdossa on tehokas ulkoilman suodatus. Myös tuuletusikkunoissa on suodattimet. Rakennuksissa on tupakointi- ja lemmikkieläinkielto. Piha-alueilla vältetään pölyäviä pintarakenteita sekä allergisoivia kasveja. Elämistä ja asunnon hoitoa edesautetaan ratkaisuilla, jotka helpottavat siivoamista ja ehkäisevät pölyn kerääntymistä, esim. keskuspölynimuri ja sileät, nihkeäpyyhittävät pinnat. Asukkaille annetaan myös ohjeet mm. asunnon sisustamisesta ja siivouksesta. Rakennusaikana minimoidaan pölyn leviäminen. Tupakointi on kielletty jo sisävalmistusvaiheessa. Sisään muutettaessa myös ilmanvaihtokanavat ovat pölyttömiä.

Ruoka-aineallergisille tarjotaan keittiön yksilöllistä suunnittelua lisäpalveluna. Kosketusallergisten asuntoihin on mahdollista saada lisäpalveluna ärsytysreaktioita aiheuttamattomia materiaaleja.

Ensimmäiset Skanskan Allergiakodit ovat suunnitteilla Espooseen, Helsinkiin ja Vantaalle sekä omistus- että vuokra-asuntoina.

Esittelemme Skanskan Allergiakoti -mallin yhdessä Allergia-ja Astmaliiton kanssa 18. tammikuuta kello 13-14.15 Allergiatalossa, Paciuksenkatu 19, Helsinki.

Lisätietoja:

Skanska Etelä-Suomi Oy markkinointipäällikkö Erkki Heikkinen, puh. 0400 814375

Allergia- ja Astmaliitto ry Sisäilma-aseman johtaja Risto Ruotsalainen, puh. 050 524 9596

Skanska Oy viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, Contact

www.skanska.fi www.allergia.com