c

Lahteen matalaenergiakerrostaloja Skanskan rakentamina

Lehdistötiedotteet 26.10.2009 0.00 CET

Skanska rakentaa Lahteen Ankkurin alueelle Lanssikadulle kaksi matalaenergiataloa. Taloihin toteutetaan maalämpöä hyödyntävä lämmitysjärjestelmä, ja energiatehokkuutta haetaan myös muun muassa katolle asennettavilla aurinkokeräimillä, ilmanvaihdon lämmön talteenotolla ja lisäeristeillä. Energiansäästötavoitteisiin pääsemiseksi toteutuksessa kiinnitetään huomiota rakennusten tiiviyteen, vaipan lämmöneristemääriin sekä laadukkaisiin ikkunoihin ja ulko-oviin.

Talot tulevat Lahden Talot Oy:n tytäryhtiön Lahden Asunnot Oy:n omistukseen. Rakennuksissa tulee olemaan yhteensä 56 korkotuettua vuokra-asuntoa, joiden keskipinta-ala on noin 46 neliömetriä.

Talot rakennetaan osana Hyvätalo-hanketta, jonka teemoina energiatehokkuuden lisäksi ovat esteettömyys ja hyvä sisäilma. Talot on suunniteltu niin esteettömiksi, että myös vanhusten ja vammaisten on helppo asua niissä.

Hyvä sisäilma puolestaan perustuu perinteistä tehokkaampaan ja parempaan ilmanvaihtoon, kesäaikaiseen tuloilman viilennykseen ja siihen, että parvekeratkaisuilla estetään asuntojen liiallinen kuumuus auringon porottaessa erityisesti kesäaikaan. Hyvän sisäilman säilyminen varmistetaan muun muassa sillä, että asuntoja tarjotaan vain tupakoimattomille.

Talojen suunnittelussa Lahden Talojen yhteistyökumppanina on Lahden tiede- ja yrityspuiston Lahden seudun asumisen osaamiskeskus. Talojen rakentaminen työllistää Skanskalla noin 30 henkeä vuoden ajaksi, minkä lisäksi työtä riittää kymmenille aliurakoitsijoille. Talot valmistuvat keväällä 2011.

Lahden Talot Oy on Lahden kaupungin omistama luotettava vuokrataloyhtiö. Yhtiö omistaa noin 5 600 hyväkuntoista asuntoa eri puolilla kaupunkia ja tarjoaa alueen laajimman vuokra-asuntovalikoiman.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Lisätietoja:

Lahden Talot Oy, toimitusjohtaja Juhani Jokelainen, Contact, puh. 0500 490 653

Lahden Talot Oy, rakennuttajainsinööri Harry Koskela, Contact, puh. 050 518 4515

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Timo Reiniluoto, Contact, puh. 020 719 2493

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, Contact, puh. 020 719 2201